ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να περιποιηθείτε τα πόδια σας μετά τις διακοπές


Ελένη Τσούτση

20 Αυγούστου 2022

Πώς να περιποιηθείτε τα πόδια σας μετά τις διακοπές
Μετά τις διακοπές τόσο η επιδερμίδα μας όσο και τα πόδια μας χρειάζονται εντατική φροντίδα

Τα πόδια μας όπως και ολόκληρη η επιδερμίδα μας τους καλοκαιρινούς μήνες φθείρονται καθώς φοράμε ανοιχτά παπούτσια ενώ υπάρχουν πολλές στιγμές που περπατάμε ξυπόλητες στην παραλία. Μετά το τέλος των διακοπών μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένα απλά tips που θα κάνουν τις φτέρνες μας αλλά και τις πατούσες μας που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ να ενυδατωθούν σε βάθος.

Αφιερώστε λίγα λεπτά και δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές ώστε τα πόδια σας να δέιχνουν όμορφα και περιποιημένα.

Πρώτα από όλα δοκιμάστε μια πολύ εύκολη συνταγή που θα σας χαρίσει μαλακή επιδερμίδα, χωρίς σκληρύνσεις και σκασμένες φτέρνες.Γεμίστε τη λεκάνη σας με χλιαρό νερό. Θα χρειαστείτε λίγο νερό, ίσα-ίσα για να καλυφθούν τα πέλματα. Ρίξτε μέσα στο νερό 3 κουταλιές σούπας σόδα μαγειρικής και μια κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι, ανακατέψτε καλά το νερό και τοποθετήστε τα πέλματα σας. Κάντε το ποδόλουτρο για 15-20 λεπτά, μπορείτε να τρίβετε τα πέλματα μεταξύ τους για να κάνετε καλή απολέπιση ή να τρίψετε τα δύσκολα σημεία με τα χέρια σας (φορέστε γάντια μιας χρήσης προληπτικά για τους μύκητες).

Jenny.Gr

Όταν τελειώσετε με το ποδόλουτρο στεγνώστε πολύ καλά τα πέλματα, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα, με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος ή μια ειδική για πέλματα και φορέστε βαμβακερές κάλτσες τουλάχιστον για μια ώρα (έχοντας φυσικά ανοιχτό το air-condition).

Το ποδόλουτρό θα ανακουφίσει τα πόδια σας από την ταλαιπωρία του καλοκαιριού.

Ακόμη, μπορείτε να βρείτε μερικές μάσκες ποδιών στην αγορά και να κάνετε ανά τακτά διαστήματα. Υπάρχουν ειδικές μάσκες ποδιών που μαλακώνουν και ενυδατωθούν τα πόδια, μειώνοντας τους κάλους ενώ επανορθώνουν τις σκασμένες φτέρνες.

Foot masks Infused skincare socks

Jenny.Gr

Vican Cettua Clean & Simple Foot Mask

Jenny.Gr

Peggy Sage Nourishing Foot Mask

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.