ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ψάχνεις την καλύτερη κρέμα νυκτός; Αυτές είναι οι top5 που πρέπει να δοκιμάσεις


Ελένη Τσούτση

28 Φεβρουαρίου 2023

Ψάχνεις την καλύτερη κρέμα νυκτός; Αυτές είναι οι top5 που πρέπει να δοκιμάσεις
pexels
Οι κρέμες νυκτός που θα λατρέψει η επιδερμίδα σας

Ανεξάρτητα από την εποχή, η κρέμα νυκτός είναι το προϊόν που σίγουρα έχει ανάγκη το δέρμα μας. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους για να σφραγίσουμε την υγρασία, να ενυδατώσουμε και να αποκαταστήσουμε το δέρμα μας με ελάχιστη προσπάθεια. Ένα συχνό ερώτημα που λαμβάνουν οι skincare experts είναι αν πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικές κρέμες από μέρα σε νύχτα.

Ο καθηγητής Gaby Badre MD PhD, εξήγησε στη VogueUK τις αντίθετες ανάγκες του δέρματος μας και τη σημασία του να συμβαδίζουμε με τους φυσικούς νυχτερινούς ρυθμούς του.

Σε τι διαφέρει η κρέμα νύχτας από την κρέμα ημέρας;

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας το δέρμα μας δρα ως ασπίδα ενάντια στους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπάρχει η υψηλότερη προστασία του δερματικού φραγμού και η παραγωγή σμήγματος», εξηγεί ο καθηγητής Badre. «Αντίθετα, το βράδυ είναι η ώρα για έντονο καθαρισμό και αναγέννηση. Γίνεται πολλαπλασιασμός των κυττάρων και το δέρμα έχει ανάγκη από ισχυρά συστατικά». Καθώς η λειτουργία του δερματικού φραγμού είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι σημαντικό να το προστατεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι προστασία προσφέρει η κρέμα νυκτός;

«Το δέρμα είναι ένα φράγμα που προστατεύει το σώμα από μικροοργανισμούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, (ρυπαντές, φως, ηλιακή υπεριώδης ακτινοβολία, υγρασία, θερμοκρασία)», τονίζει ο καθηγητής Badre. Καθώς η απώλεια υγρασίας είναι συνήθως υψηλότερη κατά τη διάρκεια της νύχτας από την ημέρα, μια ενυδατική κρέμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κεραμίδια είναι ιδανική.

Παρακάτω θα βρείτε τις κορυφαίες κρέμες νυκτός για να επιλέξετε την αγαπημένη σας:

1. Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative Creme - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

2. La Prairie Skin Caviar Luxe Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

3. Shiseido White Lucent Overnight Cream & Mask- Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

4. Clinique Repairwear™ Sculpting Night Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

5. Κiko Milano New Bright Lift Night - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.