ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare smoothie: Πόσο αποτελεσματική είναι η νέα τεχνική εφαρμογής των προϊόντων;


Ελένη Τσούτση

7 Μαρτίου 2023

Skincare smoothie: Πόσο αποτελεσματική είναι η νέα τεχνική εφαρμογής των προϊόντων;
Pexels
Θέλεις να αποκτήσει φρεσκάδα και ζωντάνια η επιδερμίδα σου; Το παρακάτω skincare trend είναι ιδανικό για εσένα

ΟΙ τάσεις στην ομορφιά δεν σταματούν μόνο στο μακιγιάζ και στα μαλλιά, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο οι skincare addicts αναζητούν περισσότερες τεχνικές για να χαρίσουν στην επιδερμίδα τους υγεία και λάμψη. Μετά λοιπόν την τάση του «skincare sandwiching» που προέρχεται από μια κορεατική τεχνική περιποίησης η οποία επικεντρώνεται στην εφαρμογή των προϊόντων σε υγρό δέρμα για μεγιστοποίηση της ενυδάτωσης, τώρα έρχεται το «skincare smoothie». Είναι όμως αποτελέσματική αυτή η τεχνική;

Η νέα τεχνική που έγινε viral στο TikTok, προτείνει να δημιουργήσετε ένα «smoothie περιποίησης». Πρόκειται για μια τεχνική ανάμειξης κάθε προϊόντος σε μια μεγάλη σταγόνα. Για παράδειγμα, αναμειγνύετε την κρέμα προσώπου σας με το serum και έπειτα τα εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας.

Στόχος λοιπόν είναι το «smoothie περιποίησης» να τονώσει το δέρμα, χαρίζοντάς έναν πιο δυνατό συνδυασμό συστατικών. Αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση των βακτηρίων - από τα χέρια σας στα προϊόντα και από τα προϊόντα μεταξύ τους - ανακατέψτε τα σε μια καθαρή επιφάνεια και μην αγγίζετε τα απλικατέρ στο δέρμα σας ή μεταξύ τους.

Jenny.Gr
Pexels

Είναι τα smoothies περιποίησης ωφέλιμα για το δέρμα σας; Τι λένε οι ειδικοί;

«Εν ολίγοις, όχι», αναφέρει η δερματολόγος Sasha Dhoat, στο «The Stylist». «Η σειρά που εφαρμόζετε τα skincare προϊόντα στην επιδερμίδα σας, έχει σημασία για να βελτιστοποιήσετε τα οφέλη του κάθε προϊόντος. Η ανάμειξη των προϊόντων μαζί μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά απορροφώνται και την αποτελεσματικότητά τους στη συνέχεια».

«Δεν αναμειγνύονται καλά όλες οι φόρμουλες μεταξύ τους και μπορεί να καταλήξουν να "χυθούν" στην επιφάνεια του δέρματος, εμποδίζοντας τα προϊόντα να απορροφηθούν σωστά και να δημιουργήσουν μια ανομοιόμορφη υφή», εξηγεί η δερματολόγος. «Η ανάμειξη μπορεί επίσης να προκαλέσει τον διαχωρισμό των συστατικών, δημιουργώντας ένα χάος που δεν θα απορροφηθεί αποτελεσματικά».

Jenny.Gr
Pexels

Πώς προτείνουν οι δερματολόγοι να εφαρμόζετε τα skincare προϊόντα;

«Ξεκινήστε με τον καθαρισμό του προσώπου και εφαρμόστε τα προϊόντα περιποίησης με τη σειρά, από το πιο λεπτό στο πιο παχύ. Πρώτα τα toner και μετά οι οροί, τα gel και τέλος οι κρέμες», συμβουλεύει ο δερματολόγος Dhoat.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Η βιταμίνη C, (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που φωτίζει, προστατεύει από τις βλάβες από τον ήλιο και προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου), εφαρμόζεται καλύτερα το πρωί, καθώς προσφέρει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. «Η ρετινόλη ή τα ρετινοειδή, από την άλλη πλευρά, λειτουργούν καλύτερα το βράδυ, καθώς μπορούν να αυξήσουν την ευαισθησία του δέρματός σας στο ηλιακό φως.

«Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μετά την εφαρμογή όλων των άλλων προϊόντων περιποίησης». Αυτό συμβαίνει γιατί ο δείκτης προστασίας SPF, μόλις εφαρμοστεί, θα σταματήσει την απορρόφηση άλλων προϊόντων που εφαρμόζονται στο δέρμα μετά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.