ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ημιμόνιμο μακιγιάζ μετά τα 50 - Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του ώριμου δέρματος, τι πρέπει να γνωρίζετε


Σταυρούλα Γιαννούλη

9 Απριλίου 2023

Ημιμόνιμο μακιγιάζ μετά τα 50 - Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του ώριμου δέρματος, τι πρέπει να γνωρίζετε
Pexels
Το πέρασμα του χρόνου φέρνει μαζί του αλλαγές στο δέρμα μας που δεν μπορούμε να αποτρέψουμε εύκολα, όπως μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που έχουν ως επακόλουθο ρυτίδες, γραμμές και χαλάρωση. Το δέρμα γίνεται σταδιακά πιο «απαιτητικό» και οι ανάγκες του αυξάνονται.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ σε ώριμο δέρμα είναι ένα «στοίχημα» για έναν επαγγελματία τεχνίτη: εδώ θα αποδείξει πόση εμπειρία έχει πάνω σε ένα δέρμα που χρήζει γενικότερα ιδιαίτερης μεταχείρισης, πόσο έχει αφομοιώσει τους κανόνες του ημιμόνιμου μακιγιάζ και έχει εξασκηθεί πάνω στις τεχνικές. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ σε γυναίκες μετά τα 50 και σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι σχεδόν «μόνιμο».

Jenny.Gr
Pexels

Το χρώμα που εμφυτεύει ο τεχνίτης απορροφάται από το δέρμα με μεγαλύτερη ένταση. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα έχει σχεδόν την ισχύ ενός τατουάζ. Η ποιότητα της δουλειάς του τεχνίτη αποκαλύπτεται και κάθε λεπτομέρειά της γίνεται έντονα ορατή. Ένας λανθασμένος υπολογισμός στο βάθος στο οποίο εμφυτεύεται το χρώμα στο δέρμα και μια λάθος επιλογή στο χρώμα, μπορεί να δημιουργήσει ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα που μάλιστα δεν έχει πολλές ελπίδες για να επανορθωθεί.

Αν το χρώμα εμφυτευτεί σε μεγάλο βάθος, δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από τον τεχνίτη. Αν πάλι, η εμφύτευση του χρώματος γίνει στην κατάλληλη στοιβάδα του δέρματος, μπορεί να αφαιρεθεί αποτελεσματικά είτε με την τεχνική PhiRemoval, είτε με την τεχνική PhiLaser. Aν ο τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ που έχει αναλάβει την εφαρμογή τεχνικής πάνω σε ώριμο δέρμα δεν έχει την σωστή κατάρτιση, αν δεν έχει εκπαιδευτεί πάνω σε διαφορετικές τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ ώστε να μπορεί να τις συνδυάζει με επιδεξιότητα αν χρειαστεί, αν δεν έχει την αίσθηση σε ποιο βάθος να εμφυτεύσει το χρώμα στο πρόσωπo και, δεν έχει εξασκήσει επαρκώς το χέρι του πάνω σε απαιτητικά δέρματα, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει την απογοήτευση του πελάτη του με δυσάρεστα επακόλουθα.

Αν έχετε ώριμο δέρμα, η πολυετής εμπειρία μου στο ημιμόνιμο μακιγιάζ σας συμβουλεύει να μην βιαστείτε να κλείσετε ραντεβού για εφαρμογή πριν εξετάσετε με προσοχή την δουλειά του τεχνίτη που θα σας αναλάβει. Συνήθως επαγγελματίες χωρίς πείρα, βιάζονται να προχωρήσουν στην εφαρμογή πριν καν βεβαιωθούν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δέρματος του πελάτη τους. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ σε ώριμα δέρματα, απαιτεί μεγάλη εμπειρία στις τεχνικές και, επαγγελματίες που έχουν κάνει πολλές φορές στην εργασιακή τους καριέρα εφαρμογές ημιμόνιμου μακιγιάζ σε δέρματα μεγάλων απαιτήσεων.

Στο δρόμο της αναζήτησης του ιδανικού αποτελέσματος, θα σας υποσχεθούν πολλά. Αν ο επαγγελματίας στον οποίο έχετε καταλήξει δεν έχει εμπειρία στο ημιμόνιμο μακιγιάζ σε ώριμα δέρματα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την τελική εικόνα της εφαρμογής. Μην διστάσετε να ζητήσετε επιπλέον πληροφορίες και καθοδήγηση. Μιλάμε για το πρόσωπό σας - δεν παίζουμε με αυτό! Προσοχή, λοιπόν και εύχομαι το τελικό αποτέλεσμα να σας ευχαριστήσει.

Να θυμάστε ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν έχει ηλικία! Σας αξίζουν υπέροχα φρύδια και μπορείτε να τα αποκτήσετε αν αφιερώσετε τον χρόνο που πρέπει για να βρείτε τον επαγγελματία που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες σας!

Μερικά tips για την περιποίηση των φρυδιών σε ώριμο δέρμα:

-Μην πειράζετε μόνες σας το σχήμα, ιδανικά απευθυνθείτε σε επαγγελματία.

-Κουρέψτε τις μεγάλες τριχούλες.

-Αν έχετε λευκές τριχούλες, μπορείτε να τις βάψετε. Μην τις αφαιρείτε μόνες σας.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.