ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

32% των Βρετανών δεν κάνουν ντους κάθε μέρα και έχουν πιο λαμπερό δέρμα


Ελένη Τσούτση

21 Ιουλίου 2023

32% των Βρετανών δεν κάνουν ντους κάθε μέρα και έχουν πιο λαμπερό δέρμα
Pexels
Το καθημερινό ντους είναι υπερβολή;

Είναι μια ερώτηση στην οποία μπορεί να νομίζεις ότι γνωρίζεις ήδη την απάντηση, αλλά η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει γιατί, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Ifop, μιας γαλλικής οργάνωσης δημοσκοπήσεων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 68% των Βρετανών κάνουν ντους καθημερινά, σε σύγκριση με το 76% των Γάλλων και το 77% των Γερμανών. Όμως ένα νέο ερώτημα προκύπτει: το καθημερινό ντους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα μας;

«Το καθημερινό ντους δεν είναι απαραίτητο όλο το χρόνο, αν και το δέρμα δεν καθαρίζεται από μόνο του», συμβουλεύει η Έμα Κόλεμαν, δερματολόγος. «Το δέρμα περνά από συχνή αποβολή κυττάρων για να αναζωογονηθεί, αλλά συλλέγει βρωμιά, ιδρώτα και ρύπους από το περιβάλλον. Για αυτόν τον λόγο, συνιστώ στους περισσότερους ανθρώπους να πλένουν το δέρμα τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα».

Jenny.Gr
Pexels

«Ένα απαλό, χωρίς άρωμα σαπούνι θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της περιοχής της μασχάλης, της βουβωνικής χώρας και των ποδιών.»,προσθέτει η δερματολόγος ότι αποτελεί μια εναλλακτική. Τώρα αν θα την ακούσουμε με τέτοιο καύσωνα είναι άλλη κουβέντα. Όμως όπως τα περισσότερα πράγματα, είναι σημαντικό να βρείς τη συχνότητα που λειτουργεί για εσένα, ειδικά όταν πρόκειται για το ντους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.