ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Tο μπαχαρικό που χαρίζει λαμπερό και χωρίς ατέλειες δέρμα (και πώς να το βάλεις στη ρουτίνα σου)


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Νοεμβρίου 2023

Beauté την Κυριακή: Tο μπαχαρικό που χαρίζει λαμπερό και χωρίς ατέλειες δέρμα (και πώς να το βάλεις στη ρουτίνα σου)
Ανακάλυψε τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να ενσωματώσεις το μπαχαρικό στη ρουτίνα ομορφιάς

Ένα υπέροχο μπαχαρικό, ο κουρκουμάς γιορτάζεται στην ινδική λογοτεχνία από τον 4ο αιώνα, την περίοδο που χρονολογείται η ανακάλυψη των πολλών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του. Είτε χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα είτε ως θεραπεία, ο κουρκουμάς υπόσχεται πολλά οφέλη, από τη βελτίωση της ποιότητας του αίματος και της πέψης έως τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και των οστών. Για να μην αναφέρουμε επίσης ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός ως φυσική μέθοδος λεύκανσης δοντιών .

Ο κουρκουμάς και τα οφέλη του για το δέρμα

Στην πραγματικότητα, είναι πάνω απ' όλα ένα από τα συστατικά που προέρχονται από τη ρίζα του φυτού του, την κουρκουμίνη, που είναι μια ανεξάντλητη πηγή πλεονεκτημάτων για το δέρμα. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά ενεργά συστατικά για την αντιμετώπιση της οξείδωσης του δέρματος. Προστατεύοντας την επιδερμίδα από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες (κυρίως τον ήλιο), ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης κυτταρικής γήρανσης και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αυτό το μπαχαρικό είναι επίσης αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης, καθώς αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση των επίφοβων καφέ κηλίδων που σημαδεύουν το δέρμα μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Τέλος, μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, καταπραΰνει τις κρίσεις εκζέματος, αποτρέπει την απόφραξη των πόρων και την επακόλουθη εμφάνιση ακμής, αναζωογονεί τη θαμπή επιδερμίδα και παρατείνει το καλοκαιρινό μαύρισμα.

Πώς να εντάξεις τον κουρκουμά στη ρουτίνα ομορφιάς σου

  • Σπιτικές μάσκες: Το πιο κλασικό και εύκολο στην παρασκευή, απαιτεί μόνο 3 υλικά, κουρκουμά σε σκόνη, μέλι και γάλα καρύδας (ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα), ανακάτεψε και δημιούργησε μια λεία πάστα. Εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνεις για να αποκτήσεις μια λαμπερή επιδερμίδα και να μειώσεις την ακμή και τη ροδόχρου ακμή .
  • Πρόσθεσε σκόνη κουρκουμά στην ενυδατική σου κρέμα για να εμποτίσεις το δέρμα του προσώπου σου με μια υγιή λάμψη.
  • Θεραπείες με βάση τον κουρκουμά, δηλαδή συμπληρώματα διατροφής , για δράση in & out.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.