ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 DIY scrubs με βρώμη, για απαλό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Οκτωβρίου 2023

3 DIY scrubs με βρώμη, για απαλό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα
IG @vivabenard
Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της απαλότητα και λάμψη

Η απολέπιση αποτελεί ένα πολύ βασικό βήμα στη περιποίηση τόσο του προσώπου μας, όσο και του σώματος μας. Επομένως, ένα καλό προιόν απολέπισης μπορεί να κάνει το δέρμα εκπληκτικά απαλό και έτοιμο να υποδεχτεί οποιαδήποτε άλλη καλλυντική φροντίδα θέλουμε να του προσφέρουμε στη συνέχεια.

Αν προτιμάς τα πιο φυσικά συστατικά και σου αρέσει να πειραματίζεσαι με DIY συνταγές ομορφιάς, θα άξιζε να μάθεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις φανταστικά scrubs για το πρόσωπο και το σώμα με βασικό συστατικό το πλιγούρι βρώμης. Θεωρείται ένα εξαιρετικό συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος, αλλά πρέπει να αλεσθεί πολύ καλά σε ένα μπλέντερ έως ότου αποκτήσει σύσταση αλευριού για να χρησιμοποιηθεί άφοβα για απολέπιση.

Scrub με βρώμη και καστανή ζάχαρη για το πρόσωπο

Θα χρειαστείς:

1 φλ. αλεσμένο πλιγούρι βρώμης
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο (εναλλακτικά χρησιμοποίησε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο)
2 κ.γ. γάλα
Απράδι από ένα αυγό
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανάκάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, εφάρμοσέ το με απαλές κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. Άφησέ το για 5-10 λεπτά να δράσει και έπειτα ξέπλυνέ το χρησιμοποιώντας μια ζεστή πετσέτα.

Scrub με βρώμη και γάλα για το πρόσωπο

Θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι αλεσμένο πλιγούρι βρώμης
1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1 κ.γ. καλαμποκάλευρο
Λίγο νερό
Βάλτε περίπου μια κουταλιά της σούπας από τα ξηρά συστατικά στην παλάμη σου και πρόσθεσε μερικές σταγόνες νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα. Κάνε μασάζ σε πρόσωπο και λαιμό. Άφησε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Scrub με βρώμη και αμύγδαλο για το σώμα

Θα χρειαστείς:

2 φλιτζάνια αλεσμένο πλιγούρι βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. αλεσμένα φύλλα δεντρολίβανου
5 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
Ανάμειξε όλα τα υλικά και δημιούργησε μια πάστα. Εφάρμοσέ την με κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένα πόδια, γλουτούς, πλάτη και στο πίσω μέρος των χεριών. Τρίψε καλά, άφησέ τη να στεγνώσει και μετά ξέπλυνέ την. Ολοκήρωσε την περιποίηση εφαρμόζοντας σε όλο σου το σώμα ενυδατική κρέμα ή λάδι σώματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.