ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beaute την Κυριακή: Η ιδανική DIY μάσκα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας του προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Νοεμβρίου 2023

Beaute την Κυριακή: Η ιδανική DIY μάσκα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας του προσώπου
Όποιος κι αν είναι ο beauty-στόχος σου, υπάρχει η κατάλληλη DIY μάσκα για να τον επιτύχεις

Η Κυριακή είναι η μέρα που αφιερώνουμε εξολοκλήρου στον εαυτό μας. Ειδικά τώρα που σταδιακά η θερμοκρασία πέφτει και περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι η ιδανική να περιποιηθούμε το δέρμα μας πιο εντατικά και στοχευμένα.

Αύριο ξεκινά μια νέα εβδομάδα που θέλεις να σε βρει λαμπερή και ξεκούραστη. Πώς θα καταφέρεις να χαρίσεις άμεσα στην επιδερμίδα σου αυτό το πολυπόθητο effect; Kάνοντας πειραματισμούς με DIY μάσκες προσώπου και υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Εμείς, έχουμε τη «μαγική συνταγή» που είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, κάθε ανάγκη και κάθε επιθυμία… εσύ αποφασίζεις ποια DIY μάσκα θα εφαρμόσεις σήμερα στο δέρμα σου.

DIY μάσκες προσώπου με aloe vera

Μια φυσική μάσκα που δημιουργήθηκε από εσένα; Κι όμως, είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Θα χρειαστείς: δύο φύλλα αλόης βέρα, μισό λεμόνι, ένα δοχείο, ένα μαχαίρι και ένα μπλέντερ. Κόψε τα φύλλα της αλόης, αφαίρεσε τις οδοντωτές άκρες και ξεφλούδισέ τα, αφαιρώντας την επιφανειακή επιδερμίδα που προστατεύει το σαρκώδες μέρος. Τοποθέτησε απαλά το τζελ στο μπλέντερ, μαζί με το χυμό μισού λεμονιού. Ανακατεύεις για περίπου ένα λεπτό, το μεταφέρεις σε ένα βάζο και το εφαρμόζεις στο δέρμα για να το γεμίσει και να το θρέψει. Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για το πιο ευαίσθητο δέρμα, το οποίο κοκκινίζει εύκολα.

DIY μάσκα για την περιοχή των ματιών

Το περίγραμμα των ματιών , που είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου, θα μπορούσε να γίνει θαμπό καθώς δεν έρχεται συχνά σε επαφή με τον αέρα και τον ήλιο. Για να το φροντίσεις, απλά ανακάτεψε μια κουταλιά ροζ άργιλο, τρεις κουταλιές νερό και μια κουταλιά λάδι καρύδας ή αμυγδάλου. Με ένα πινέλο μακιγιάζ, απλώνεις το μείγμα σε όλη την περιοχή των μαύρων κύκλων και το αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένεις με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί και, τέλος, εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα ματιών.

DIY μάσκα για το μικτό/λιπαρό δέρμα

Αν έχεις μικτό ή λιπαρό δέρμα θα γνωρίζεις πόσο ενοχλητικό είναι να το βλέπεις πάντα με σμήγμα. Για να το αντιμετωπίσεις, αρκεί η βοήθεια ενός μπλέντερ. Θα χρειαστείς δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μια χούφτα φύλλα μαϊντανού και μισό αγγούρι με φλούδα. Καθάρισε το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν ένα ομοιογενές μείγμα για να απλωθεί σε όλο το δέρμα. Άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά.

Jenny.Gr

DIY μάσκα προσώπου για glow effect

Θα χρειαστείς παπάγια, ένα φρούτο που επαναφέρει τον τόνο και τη φωτεινότητα του δέρματος. Ανακάτεψέ το με μια κουταλιά ζάχαρη και ένα φλιτζάνι πλιγούρι, για να γίνει το μείγμα εξαιρετικό για απολέπιση. Εάν θέλεις ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα απολέπισης, άφησέ το για λίγα λεπτά περισσότερο.

DIY μάσκα για το ξηρό δέρμα

Σύμμαχος είναι μια κουταλιά μέλι που σε συνδυασμό με μια χούφτα κανέλα (δύο κουταλάκια του γλυκού) εξαφανίζει όλες τις ακαθαρσίες. Άπλωσέ το σε καθαρό πρόσωπο, φροντίζοντας να κολλάει καλά στο περίγραμμα του προσώπου. Άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.