ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να επιλέξεις το καλύτερο προϊόν καθαρισμού για τον δικό σου τύπο δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Νοεμβρίου 2023

Πώς να επιλέξεις το καλύτερο προϊόν καθαρισμού για τον δικό σου τύπο δέρματος
Υπάρχει το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για κάθε ξεχωριστή ανάγκη δέρματος

Κάθε τύπος δέρματος είναι ξεχωριστός και έχει τις δικιές του ιδιαίτερες ανάγκες τις οποίες πρέπει να καλύψουμε με την κατάλληλη φροντίδα. Σε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης όλα ξεκινούν από τον καθαρισμό – ένας σωστός καθαρισμός, εξασφαλίζει ένα υγιές, ήρεμο και λαμπερό δέρμα, χωρίς ατέλειες.

Όπως συμβαίνει με όλες τις καλλυντικές συνθέσεις, κάθε προϊόν δημιουργείται για να φροντίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια συγκεκριμένη ανάγκη και να περιποιηθεί κατάλληλα έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

Με γνώμονα αυτό, κάθε προϊόν καθαρισμού πρέπει να επιλέγεται πάντα σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το ιδανικό για το δέρμα σου;

Clay

Ιδανικό για: Λιπαρό δέρμα

Πιθανότατα είσαι εξοικειωμένη με τα προϊόντα που έχουν βάση την άργιλο και γνωρίζεις μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη της στην περιποίησης της επιδερμίδας.
Η άργιλος είναι ένα δημοφιλές συστατικό επειδή απορροφά το σμήγμα και έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ανάλογα με τη σύνθεση του προϊόντος, η άργιλος μπορεί να στεγνώσει αρκετά ένα ήδη ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Ως εκ τούτου, αποτελεί την ιδανική επιλογή για το λιπαρό δέρμα

Oil-based

Ιδανικό για: Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα

Εάν προσπαθείς να απομακρύνεις το επίμονο μακιγιάζ, τα καθαριστικά προϊόντα που έχουν βάση το λάδι είναι η καλύτερη επιλογή.
Σε γενικές γραμμές, τα έλαια καθαρισμού και τα γαλακτώματα είναι κατάλληλα για τους ξηρούς και ευαίσθητους τύπους δέρματος, επειδή δεν περιέχουν περίσσεια επιφανειοδραστικών ουσιών που αφαιρούν από το δέρμα τα φυσικά του έλαια.

Gel

Ιδανικό για: Λιπαρό ή μικτό δέρμα με τάση ακμής

Τα gel καθαρισμού έχουν συνήθως ως βάση το νερό και περιέχουν ήπιες επιφανειοδραστικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν λιγότερο αφρό, αλλά οι φόρμουλες τείνουν να είναι πιο ελαφριές, δροσερές και αναζωογονητικές.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά - στην πραγματικότητα, η πιο λεπτή σύσταση είναι επιλογή για την αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από καθαριστικά gel, επομένως είναι καλύτερο να εξετάσεις τα συγκεκριμένα ενεργά συστατικά του προϊόντος εάν προσπαθείς να πάρεις κάτι πιο συγκεκριμένο από το καθαριστικό σου. Για παράδειγμα, εάν θέλεις οφέλη ενυδάτωσης και αντιγήρανσης, μπορείς να αναζητήσεις ένα καθαριστικό gel που η σύνθεσή του περιέχει επιπλέον πεπτίδια.

Cream

Ιδανικό για: Κανονικό έως ξηρό δέρμα

Τα κρεμώδη καθαριστικά είναι συνήθως πιο ήπια, εμπλουτισμένα με ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά για να υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος και να αποτρέπουν την ξηρότητα.

Foam

Ιδανικό για: Μικτό δέρμα

Σκεφτείτε τα καθαριστικά αφρού ως τη μέση λύση μεταξύ των καθαριστικών gel και κρέμας. «Είναι πιο πιθανό να έχουν βάση το νερό, αλλά μπορεί να έχουν ποικίλες ποσότητες υγροσκοπικών, μαλακτικών και επιφανειοδραστικών για να δώσουν αυτό το αφρώδη αποτέλεσμα», λέει ο Δρ. Κινγκ. Αυτές οι φόρμουλες θα ξεκινήσουν ως κρέμα ή τζελ και θα σχηματίσουν αφρό κατά την άντληση. Κάτι που πρέπει να θυμάστε: Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, σαρώστε την ετικέτα των συστατικών για θειικό λαυρυλικό νάτριο ή SLS, το οποίο είναι ένα επιφανειοδραστικό που είναι ερεθιστικό για μερικούς ανθρώπους.2 Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακό για το δέρμα σας, αλλά εγώ θα συνιστούσα να ξεκινήσετε πρώτα ένα patch test.

Jenny.Gr

Micellar Water

Ιδανικό για: Ευαίσθητο δέρμα ή ως πρώτο βήμα στον διπλό καθαρισμό

Το μικκυλιακό νερό αποτελείται από μικκύλια αιωρούμενα σε μαλακό νερό. Τα μικκύλια προσκολλώνται στη βρωμιά, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ στο δέρμα και τα διαλύουν αφήνοντας πίσω τους ένα ενυδατωμένο και άνετο φινίρισμα.

Cleansing balm

Ιδανικό για: Ξηρό δέρμα ή ως πρώτο βήμα στον διπλό καθαρισμό

Όπως μπορείς πιθανώς να συμπεράνεις από το όνομα, τα βάλσαμα καθαρισμού παρασκευάζονται με εξαιρετικά ενυδατικά συστατικά που ενυδατώνουν σε βάθος και λιώνουν το μακιγιάζ. Μόνο ένα πράγμα πρέπει να σημειώσεις: «Αυτά τα balm τείνουν να αφήνουν πίσω τους μια λιπαρή μεμβράνη που μπορεί να παραμείνει στο δέρμα μετά το ξέβγαλμα. Αυτό δεν είναι κακό (στην πραγματικότητα, βοηθάει!) για το ξηρό δέρμα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα ως το πρώτο βήμα σε μια ρουτίνα διπλού καθαρισμού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.