ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να εντάξεις ένα έλαιο ντεμακιγιάζ στη skincare routine σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Νοεμβρίου 2023

Πώς να εντάξεις ένα έλαιο ντεμακιγιάζ στη skincare routine σου
Το πρόσωπό σου θα λατρέψει την υφή του και την υπέροχη αίσθηση άνεσης που χαρίζει

Στην κορεατική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, το έλαιο ντεμακιγιάζ είναι το προιόν που χρησιμοποιείται ως πρώτο step. Ο καθαρισμός του προσώπου με ένα λιπαρό καθαριστικό είναι η βάση της σχολαστικής φροντίδας που ακολουθούν οι Κορεάτισσες – μια φροντίδα που κατά μέσο όρο αποτελείται από 11 βήματα.

Το έλαιο βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από τους πόρους και στον αποτελεσματικότερο καθαρισμό του δέρματος. Τα ελαιώδη προϊόντα καθαρισμού εξαλείφουν καλλυντικές συνθέσεις με βάση το λάδι όπως οι αντηλιακές κρέμες ή το μακιγιάζ - το πιο κατάλληλο είναι ένα καθαριστικό με την ίδια φόρμουλα.

Είναι επίσης ο καλύτερος σύμμαχος για την αφαίρεση του αδιάβροχου μακιγιάζ: το λάδι διαλύει το αδιάβροχο στρώμα και αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπο χωρίς να είναι επιθετικό για τις βλεφαρίδες.

Τα είδη ελαίου ντεμακιγιάζ

Υπάρχουν λιπαρά καθαριστικά ντεμακιγιάζ σε δύο διαφορετικές μορφές: λάδι ή balm. Η μορφή του λαδιού είναι πιο ρευστή, ενώ το balm μετατρέπεται σε λάδι κατά την επαφή με το δέρμα και μετά ξανά σε γαλάκτωμα καθαρισμού. Η συνοχή μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά για όσες έχουν λιπαρό δέρμα, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο τύπος καθαριστικού δεν αφήνει υπολείμματα, αφαιρεί τους ρύπους από το πρόσωπο πιο προσεκτικά και αφήνει το δέρμα φυσικά ενυδατωμένο και με μεταξένια υφή.

Πώς χρησιμοποιείται το λάδι ντεμακιγιάζ

Όπως προαναφέραμε, το λάδι ντεμακιγιάζ είναι το πρώτο βήμα στον καθαρισμό του προσώπου και κάνει πιο ολοκληρωμένη τη ρουτίνα ομορφιάς. Πάρε λίγο προϊόν από το βάζο (αν είναι σε μορφή balm) και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου με απολύτως καθαρά και στεγνά χέρια. Κάνε μασάζ σε ολόκληρο το πρόσωπο και επικεντρώσου στις περιοχές με το περισσότερο μακιγιάζ. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε το πρόσωπό σου με μια πετσέτα.

Jenny.Gr

Διπλός καθαρισμός

Το έλαιο ντεμακιγιάζ από μόνο του δεν αρκεί. Για να ολοκληρώσεις τον καθαρισμό, χρειάζεσαι επίσης ένα προιόν καθαρισμού με βάση το νερό που θα εφαρμοστεί αμέσως μετά. Αφρώδες ή σε μορφή gel, χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των λιπαρών υπολειμμάτων και για την ολοκλήρωση της εξάλειψης των ρύπων που εναποτίθενται καθημερινά στο πρόσωπο – όλων αυτών που ευθύνονται για την θαμπή όψη της δέρματος και την πρόωρη γήρανση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.