ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Οι καλύτερες DIY μάσκες με αγγούρι για να αναζωογονήσεις άμεσα το δέρμα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Δεκεμβρίου 2023

Beauté την Κυριακή: Οι καλύτερες DIY μάσκες με αγγούρι για να αναζωογονήσεις άμεσα το δέρμα σου
Συνταγές ομορφιάς με αγγούρι και άλλα φρέσκα υλικά που χαρίζουν ένα boost αναζωογόνησης στην επιδερμίδα του προσώπου

Τις Κυριακές μας δίνεται μια τέλεια ευκαιρία να φροντίσουμε με περισσότερη επιμέλεια το δέρμα μας και γιατί όχι, να το «καλομάθουμε» προσφέροντάς του τα μοναδικά οφέλη μιας DIY μάσκας προσώπου με αγγούρι. Κι αυτό γιατί το αγγούρι συγκαταλέγεται στις κατεξοχήν αντιθερμικές τροφές, αν σκεφτεί κανείς ότι περιέχει 96,7% νερό στο εσωτερικό του. Η αρχαία παράδοση της Αγιουρβέδα, δεν αποτελεί έκπληξη, το αποκαλεί με το όνομα Susheetala που μεταφράζεται σημαίνει «φυσικά φρέσκο». Εκτός από το ότι το λαμβάνεται ως τροφή, για παράδειγμα σε ένα smoothie με την προσθήκη λίγου λάιμ και λίγα φύλλα μέντας για άμεσο αντιθερμικό αποτέλεσμα, το αγγούρι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό ομορφιάς για ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Πλούσιο σε βιταμίνη C που βοηθά στην εξουδετέρωση του σχηματισμού ελεύθερων ριζών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγγούρι σε μια μάσκα προσώπου DIY, ακόμη και να το συνδυάσεις με άλλα φρέσκα συστατικά, προσφέροντας στη μάσκα πολλαπλές παραλλαγές με περισσότερα αποτελέσματα στο δέρμα.

DIY μάσκες προσώπου με αγγούρι και φρέσκα υλικά για να φροντίσεις το δέρμα σου

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και λεμόνι

Μια πολύ απλή παραλλαγή περιλαμβάνει την προσθήκη λίγων σταγόνων χυμού λεμονιού στο αγγούρι για να έχει μια απαλή σύσταση. Με στυπτική και εξαγνιστική δύναμη. Απόφυγέ το, ωστόσο, εάν έχεις λεπτό κι ευαίσθητο δέρμα.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και γιαούρτι

Κόβεις το αγγούρι σε φέτες, το ανακατεύεις και προσθέτεις ολόκληρο το φυσικό απλό γιαούρτι. Θα αποκτήσεις μια μάσκα με απαλή και βελούδινη σύσταση, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τα λιπαρά, γιατί ενυδατώνει και αναζωογονεί.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και μέλι

Ανακάτεψε μισή κουταλιά μέλι, μια κουταλιά βρώμη και μια κουταλιά ανάμεικτο πολτό αγγουριού. Άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά. Ιδανικό για ξηρό δέρμα.
Μάσκα προσώπου με αγγούρι και ασπράδι αυγού
Ανακάτεψε τα δύο υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχεις μια αφρώδη κρέμα. Τα ασπράδια αυγών, πλούσια σε αμινοξέα, έχουν συσφιγκτικές ιδιότητες και διεγείρουν την κυκλοφορία.

Jenny.Gr

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και αλόη βέρα

Αφαίρεσε τη φλούδα και τρίψε το μισό αγγούρι για να το ανακατέψεις με 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα. Άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά για λαμπερή επιδερμίδα.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και ντομάτα

Για αυτή τη μάσκα προσώπου, ανακάτεψε ένα τέταρτο αποφλοιωμένου αγγουριού με μισή ώριμη ντομάτα. Εφάρμοσε στο δέρμα και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Άφησέ το για 15 λεπτά για αποτέλεσμα αποτοξίνωσης.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και αβοκάντο

Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι πολτό αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας πολτό αγγουριού στο μπλέντερ. Άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά για να έχει «ηρεμιστικό» αποτέλεσμα στα σπυράκια και τους ερεθισμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.