ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις ερεθισμένο δέρμα; 4 τρόποι να το αναζωογονήσεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Δεκεμβρίου 2023

Έχεις ερεθισμένο δέρμα; 4 τρόποι να το αναζωογονήσεις
IG @realbarbarapalvin
Δώσε προσοχή και όσα σου «λέει» το δέρμα σου

Τους χειμερινούς μήνες το δέρμα μπορεί να υποφέρει. Ακριβώς όπως ανακτά την ισορροπία του μετά από ένα καλοκαίρι με υπεριώδη ακτινοβολία, χλώριο, ζέστη και υγρασία, μπορεί να δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους σκληρούς ανέμους και την κεντρική θέρμανση. Η επαναφορά του δέρματος σε ισορροπία απαιτεί μια πολύ προσεκτική και καλά μελετημένη προσέγγιση.

Πλούσια θρέψη με έντονα καταπραϋντικά και αντιφλεγμονώδη δραστικά συστατικά συνθέτουν την ιδανική επανορθωτική φροντίδα που χρειάζεται, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ενδυνάμωση και την ενίσχυσή του.

Πώς να αναζωογονήσεις το ερεθισμένο και ευαισθητοποιημένο δέρμα

Η αξία του ισχυρού δερματικού φραγμού

Όταν αναφερόμαστε σε κάποιον ερεθισμό του δέρματος, αυτό που στην πραγματικότητα εννοούμε είναι ότι ο φραγμός του δέρματος είναι εξασθενημένος. Ένας υγιής δερματικός φραγμός προστατεύει από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ είναι απολύτως απαραίτητος για τη συνολική υγεία του δέρματος. Όταν είναι κατεστραμμένος, το δέρμα δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, οδηγώντας σε απώλεια υγρασίας καθώς και στην ικανότητα να διατηρεί όλες τις ζωτικές ουσίες που το διατηρούν ελαστικό και υγιές.

Άκουσε το δέρμα σου

Αν παρατηρείς διαφορές στη συμπεριφορά της επιδερμίδας σου και συνεχίζεις να ακολουθείς την ίδια ρουτίνα, τότε πρέπει να ξέρεις πως η φροντίδα που της παρέχεις δεν είναι η κατάλληλη. Πρέπει να ακολουθήσεις μια πιο αργή, πιο διαισθητική προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνεις χρόνο για να μελετήσεις πώς φαίνεται, αισθάνεται και αντιδρά το δέρμα σε διαφορετικές στιγμές και περιστάσεις, ώστε να μπορείς να κρίνεις τη σωστή πορεία δράσης.

Jenny.Gr
IG @camilamorrone

Μάθε τα ερεθίσματα

Ως το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν περνά απαρατήρητο όταν διαταράσσεται η ισορροπία του δέρματος. Για κάποιους ανθρώπους τα σημάδια ευαισθησίας και ευαλωτότητας μπορεί να προκαλούνται από συνήθειες τρόπου ζωής, ενώ για άλλους, είναι αποτέλεσμα αντιδραστικών συνθηκών. Σίγουρα όσοι πάσχουν από δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση κινδυνεύουν περισσότερο από αρνητικές επιπτώσεις στον δερματικό φραγμό, αλλά υπάρχουν και εκείνοι με φυσικά ξηρούς ή ευαίσθητους τύπους δέρματος που έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες εξασθενημένων φραγμών. Η χρήση πολλών ισχυρώ ενεργών συστατικών που διαταράσσουν την ευαίσθητη μικροβιακή ισορροπία του δέρματος και η υπερβολική χρήση απολεπιστικών παραγόντων, είναι τεράστιοι ένοχοι, όπως και η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η κακή διατροφή και ακόμη και η έλλειψη ύπνου. Το παν είναι να επιτύχεις μια ισορροπία και να μην υπερβάλεις σε τίποτα.

Jenny.Gr
IG @liliaweddell

Αναθεώρησε τη ρουτίνα σου

Το να ανακαλύψεις την αιτία του ευαισθητοποιημένου δέρματός σου είναι μόνο ένα μέρος τηςδιαδικασίας, το επόμενο είναι να βρεις ποια προϊόντα θα ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου για να δεις διαφορά. Ακολούθησε μια συμπυκνωμένη ρουτίνα όταν το δέρμα φουντώνει και αφαίρεσε περιττά βήματα που δεν έχουν σχεδιαστεί για να θρέψουν τον φραγμό του δέρματος.

Για αρχή, είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις μια νέα ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει ένα απαλό κρεμώδες καθαριστικό ή balm καθαρισμού με βάση το λάδι, έναν καλό ορός ενυδάτωσης και μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Φυσικά, πρέπι να δώσεις προσοχή στις συνθέσεις και στα συστατικά που περιέχουν. Τα βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις είναι τα κεραμίδια, τα πεπτίδια, το υαλουρονικό οξύ , η νιασιναμίδη και τα λιπαρά οξέα. Όλα αυτά τα συστατικά καταπραΰνουν, ηρεμούν και αναδομούν τον λιπιδικό φραγμό του δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.