ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 φυσικές θεραπείες που λειτουργούν αποτελεσματικά ενάντια στην ακμή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Ιανουαρίου 2024

3 φυσικές θεραπείες που λειτουργούν αποτελεσματικά ενάντια στην ακμή
IG @stormibree
Καταπολέμησε την ακμή με απλούς και απόλυτα φυσικούς τρόπους

Όσον αφορά στην πρόληψη της ακμής, οι φυσικές θεραπείες δεν είναι πάντα στο επίκεντρο. Αντίθετα, οι περισσότερες από εμάς αναζητάμε κυρίως θεραπείες που προτείνει και συνταγογραφεί ο δερματολόγος μας. Αλλά μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν καταπολεμάς την ακμή είναι να επιστρέψεις στα βασικά - ή να ακολουθήσεις έναν πιο «φυσικό» δρόμο.

Προτίμησε το τσάι έναντι του καφέ

Ενώ πολλές από εμάς πίνουμε καφέ το πρωί και σόδα όλη την ημέρα, αυτό μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα. Η εξέταση της κατανάλωσης καφεΐνης είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν πρόκειται για την ακμή. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μιας δόσης καφεΐνης (συγκεκριμένα 400 mg , σε μία μελέτη) έως και έξι ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.

Και η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κλιμακωτές επιπτώσεις στο σώμα. Η διαταραχή του ύπνου αναστατώνει τον κιρκάδιο ρυθμό και την ορμονική ισορροπία μεταξύ κορτιζόλης και μελατονίνης, οδηγώντας σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Η αυξημένη κορτιζόλη οδηγεί σε αυξημένο σμήγμα και φλεγμονή που ισοδυναμεί με περισσότερα ξεσπάσματα ακμής.

Jenny.Gr

Διαχείριση άγχους

Όσο δύσκολο κι αν είναι, ο περιορισμός του άγχους είναι συχνά το κλειδί για την πρόληψη των εξάρσεων.

Μάσκα με μαγειρική σόδα

Τεχνικά, η μαγειρική σόδα και το νερό μαλακώνουν τα μαύρα στίγματα και τυχόν φραγμένους πόρους στο δέρμα. Επομένως, μια DIY μάσκα με μαγειρικής σόδα, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για το δέρμα σου.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.