ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ντεμακιγιάζ: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για ένα απόλυτα καθαρό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Ιανουαρίου 2024

Ντεμακιγιάζ: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για ένα απόλυτα καθαρό δέρμα
IG @meghanroche
Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το η αρχή για ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα

Τονίζουμε πάντα ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Και δεν λέμε ψέματα. Η καθημερινή εφαρμογή SPF είναι ζωτικής σημασίας. Αλλά όσον αφορά στα πραγματικά απαραίτητα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας, το αντηλιακό ανταγωνίζεται ευθέως το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να αφαιρείς το μακιγιάζ σου

Είναι απαραίτητο να έχεις μια βραδινή ρουτίνα που περιλαμβάνει σχολαστικό ντεμακιγιάζ για να υποστηρίξεις τη συνολική υγεία του δέρματος. Η αυτή η κίνηση φροντίδας επιτρέπει την ανανέωση του δέρματος και αποτρέπει τους φραγμένους πόρους που οδηγούν στο σχηματισμό ακμής και μαύρων στιγμάτων.

Οι φραγμένοι πόροι δεν είναι η μόνη ανησυχία. Το μακιγιάζ μπορεί να παγιδεύσει βρωμιά, υπολείμματα και περιβαλλοντικούς ρύπους στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά μπορεί να προκαλέσουν συμφόρηση, πρόωρη γήρανση και ξηρότητα εάν δεν αφαιρεθούν σωστά.

Και, φυσικά, το μακιγιάζ που αφήνεται στο δέρμα εμποδίζει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζεις στην επιδερμίδας σου τη νύχτα – γεγονός που με τη σειρά του τα καθιστά ουσιαστικά αναποτελεσματικά. Εν ολίγοις, εάν δεν αφαιρείς σωστά και άψογα το μακιγιάζ, δεν έχει νόημα να ακολουθήσεις την υπόλοιπη skincare ρουτίνα σου.

Πώς να αφαιρείς τέλεια το μακιγιάζ

Jenny.Gr
IG @meghanroche

Ο καθαρισμός των χεριών

Πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου για να ξεκινήσεις το ντεμακιγιάζ, πρέπει τα χέρια σου να είναι απολύτως καθαρά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τη μεταφορά μικροβίων στο δέρμα σου.

Η αφαίρεση του μακιγιάζ

Όσον αφορά στην πραγματική αφαίρεση του μακιγιάζ, χρειάζεσαι ένα καθαριστικό με βάση το έλαιο ή ένα balm καθαρισμού, καθώς κι ένα νερό micellar. Πρόκειται για αρκετά αποτελεσματικές επιλογές Ενώ το μικκυλιακό νερό είναι συχνά καλύτερη επιλογή για όσες γυναίκες έχουν δέρμα με τάση ακμής ή ευαίσθητο δέρμα. Από την άλλη, τα καθαριστικά με βάση το έλαιο είναι καλύτερα στο να αφαιρούν το βαρύ μακιγιάζ. Μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου και τους τρεις τύπους προϊόντων και να το χρησιμοποιείς κυκλικά ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδα σου την εκάστοτε στιγμή.

Αφαίρεσε το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών

Μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσεις ένα ειδικό μίνι καθαρισμό για το επίμονο μακιγιάζ ματιών και χειλιών. Η αδιάβροχη μάσκαρα αφαιρείται πιο εύκολα με ένα έλαιο καθαρισμού ή νερό micellar εμποτισμένα σε ένα βαμβάκι. Κράτα απαλά το βαμβάκι στα μάτια για περίπου 15 έως 20 δευτερόλεπτα και σύρε το προς τα έξω και προς τα πάνω. Αυτό λειτουργεί και για κραγιόν μακράς διάρκειας ή lip stains. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα ειδικό προϊόν για το ντεμακιγιάζ ματιών.

Διπλός καθαρισμός

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο διπλός καθαρισμός θεωρείται απολύτως απαραίτητος όταν έχεις εφαρμόσει μακιγιάζ στην επιδερμίδα σου. Επομένως, αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ πρέπει να καθαρίσεις άμεσα το δέρμα. Σε αυτό, θα σου φανεί απολύτως απαραίτητο ένα απαλό, ενυδατικό καθαριστικό ή μια φόρμουλα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου. Κάνε απαλό μασάζ με το καθαριστικό με κυκλικές κινήσεις για περίπου 60 δευτερόλεπτα πριν ξεπλύνεις καλά με χλιαρό νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.