ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 στρατηγικές κινήσεις για άμεση τόνωση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Ιανουαρίου 2024

5 στρατηγικές κινήσεις για άμεση τόνωση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας
IG @chloecleroux
Απλές, καθημερινές πρακτικές που βοηθούν την εμφάνιση της επιδερμίδας

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα αποκτά μια λιγότερο καθορισμένη εμφάνιση. Αυτή η απώλεια σφριγηλότητας οφείλεται στην εξάντληση των αποθεμάτων κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος του δέρματος.

Οι επιπτώσεις της χαλάρωσης του δέρματος μπορεί να μην είναι εύκολα αναστρέψιμες, αλλά υπάρχουν τρόποι που βοηθούν να την αποτρέψουμε.

Μην ξεχνάς ποτέ το SPF

Οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και η υπερμελάγχρωση είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα του δέρματος που προκαλούνται από την έκθεση στο ηλιακό φως και την υπεριώδη ακτινοβολία. Το κλειδί για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές είναι η προστασία από τον ήλιο. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε εσωτερικό χώρο, εξακολουθείς να εκτίθεσαι στον ήλιο. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι απίστευτα ισχυρές και μπορούν να επιταχύνουν απίστευτα γρήγορα τη διαδικασία γήρανσης, επομένως είναι σημαντικό να βρεις ένα αντηλιακό που σου ταιριάζει και να το κάνεις μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας.

Πρόσθεσε τα αντιοξειδωτικά στη ρουτίνα σου

Τα αντιοξειδωτικά είναι ισχυρά συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στα κύτταρα του δέρματος και παρόλο που παράγονται φυσικά από το σώμα, το δέρμα μπορεί να εκτεθεί σε αυτές μέσω εξωτερικών πηγών όπως το υπεριώδες φως και η ρύπανση. Το μεγαλύτερο όφελος των αντιοξειδωτικών είναι ότι προάγουν το σφριγηλό δέρμα χάρη στις αντιγηραντικές τους ιδιότητες.

Κοιμήσου καλά

Δεν είναι μυστικό ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του δέρματος. Αν αναρωτήθηκες ποτέ αν ο όρος «beauty sleep» είναι αληθινός, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι πράγματι είναι, καθώς είναι η ώρα που πραγματοποιείται η κυτταρική επανόρθωση.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Διαχειρίσου το άγχος

Αν και το άγχος είναι μια αντίδραση στις αναπόφευκτες πιέσεις της καθημερινής ζωής, μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη σφριγηλότητα του δέρματος. Προκαλεί φλεγμονή και σταματά την ικανότητα του σώματος να επισκευαστεί. Η κορτιζόλη είναι κυρίως υπεύθυνη για τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Το άγχος μπορεί να μην είναι η κύρια αιτία της χαλαρότητας του δέρματος, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα δερματικά προβλήματα.

Μείνε ενυδατωμένη

Μην υποτιμάς τη σημασία της κατανάλωσης νερού. Το νερό μπορεί να έχει θετική επίδραση όχι μόνο στο δέρμα, αλλά και στη γενική υγεία. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα και το νερό θα βοηθήσει να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.