ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Mέλι: Οι πολύτιμες ιδιότητές του προς όφελος της ομορφιάς της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Φεβρουαρίου 2024

Mέλι: Οι πολύτιμες ιδιότητές του προς όφελος της ομορφιάς της επιδερμίδας
IG @hoskelsa
Ένα θαυμάσιο συστατικό για το δέρμα

Το μέλι είναι ένα αγαπημένο γλυκό, παχύρρευστο συστατικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, την ιατρική, αλλά και την περιποίηση δέρματος. Είναι ένα φυσικό υγραντικό (γνωστό και ως συστατικό που τραβάει την υγρασία στο δέρμα).

Επομένως, αξίζει να γνωρίζεις ότι εάν το δέρμα σου χρειάζεται μια ενυδατική ώθηση, αυτό είναι το τέλειο συστατικό. Είναι αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδες και δρα ως αντιικό και αντιμυκητιακό.

Τα οφέλη του μελιού στο δέρμα

Το κυριότερο μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η αντιμικροβιακή δράση πολλών ποικιλιών μελιού - σκοτώνει τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα. Αυτό το αποτέλεσμα πιθανώς εξηγεί πώς το μέλι άρχισε να χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως παράγοντας επούλωσης πληγών σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Όμως, τι μπορεί να κάνει το μέλι για το δέρμα;

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

  • Καθαρίζει τους πόρους: Το μέλι είναι φυσικά αντιβακτηριδιακό που κάνει έναν υπέροχο καθαρισμό στο πρόσωπο.
  • Αντιμετωπίζει την ακμή: Το μέλι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στα σπυράκια ακμής για να τα βοηθήσει να επουλωθούν πιο γρήγορα.
  • Απολέπιση δέρματος: Το μέλι από μόνο του λειτουργεί καλύτερα ως καθαριστικό, σε αντίθεση με ένα απολεπιστικό λόγω της λείας σύστασής του. Ωστόσο, συνδυάζεται εκπληκτικά με άλλα κοκκώδη συστατικά για τη δημιουργία ενός τέλειου προϊόντος απολέπισης.
  • Ξεθωριάζει τα σημάδια: Το μέλι περιέχει ίχνη υπεροξειδίου του υδρογόνου. Αυτό μπορεί να του δώσει ήπιες ιδιότητες λεύκανσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται για την επίλυση ενοχλητικών σημαδιών μετά την ακμή και της υπερμελάγχρωσης.
  • Ενυδατώνει το δέρμα: Το μέλι τραβάει την υγρασία στο δέρμα από τον αέρα. Η εφαρμογή μελιού στο πρόσωπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο, λαμπερό, φρέσκο και ελαστικό ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.