ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare Microdosing: Οι «μικρο-δόσεις» φροντίδας που εξασφαλίζουν μέγιστα αποτελέσματα περιποίησης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Φεβρουαρίου 2024

Skincare Microdosing: Οι «μικρο-δόσεις» φροντίδας που εξασφαλίζουν μέγιστα αποτελέσματα περιποίησης
IG @maralafontan
Υιοθετώντας την microdosing προσέγγιση στην ομορφιά, μελλοντικά το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί

Η φροντίδα του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Όχι μόνο για αισθητικούς και καλλωπιστικούς λόγους, όπως για παράδειγμα η καταπολέμηση μαύρων κύκλων ή ρυτίδων. Είναι εξαιρετικά σημαντική για την γενική υγεία του οργανισμού. Το υγιές δέρμα λειτουργεί ως φραγμός ενάντια στα βακτήρια και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Αυτός είναι ο λόγος που η τάση περιποίησης που βασίζεται στο μικροβίωμα της επιδερμίδας είναι τόσο αξιοσημείωτη.

Όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας, επικρατεί η εντύπωση πως όσο περισσότερη φροντίδα της προσφέρουμε, χρησιμοποιώντας σε συνδυασμό πολλές ισχυρές καλλυντικές φόρμουλες, τόσο καλύτερα αποτελέσματα βλέπουμε στον καθρέφτη μας. Εάν ένα προϊόν βοηθά το δέρμα να παραμένει λείο, γιατί να μην εφαρμόσουμε περισσότερα με αντίστοιχη δράση ώστε να το κάνουμε ακόμα πιο λείο;

Στη θεωρία, το συμπέρασμα αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό. Στην πραγματικότητα όμως, το δέρμα είναι ένα ευαίσθητο όργανο που αναπόφευκτα θα αντιδράσει εμφανίζοντας ερεθισμούς.
Αντί, λοιπόν, να προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις τη χρήση του προϊόντος περιποίησης, θα ήταν πιο αποδοτικό να εκπαιδεύσεις το δέρμα σου να γίνει πιο δεκτικό σε ενεργά συστατικά με τη μέθοδο περιποίησης microdosing.

Η μέθοδος microdosing προλαμβάνει τον ερεθισμό του δέρματος

Μicrodosing στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας σημαίνει χρήση μικρότερης δοσολογίας από τη συνιστώμενη ποσότητα προϊόντος. Ιδιαίτερα για εκείνους που είναι αρχάριοι στην επαφή τους με ισχυρά ενεργά συστατικά και εφαρμόζουν ένα νέο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει επιλογή προϊόντων με χαμηλότερο ποσοστό ενεργού συστατικού. Ειδικά το ευαίσθητο ή το πιο ώριμο χρειάζεται απαραίτητα «μικρές δόσεις» προϊόντος για να προσαρμοστεί χωρίς να εμφανίσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πιο δυνατό δεν σημαίνει πάντα πιο καλό

Μπορεί να μοιάζει δελεαστικό να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της επιδερμίδας σου χρησιμοποιώντας το ισχυρότερο προϊόν περιποίησης της αγοράς. Όσο πιο δυνατό, τόσο το καλύτερο, σωστά;

Όμως, υπάρχει λόγος που έχουν δημιουργηθεί συνθέσεις καλλυντικών με ενεργά συστατικά σε διάφορες αναλογίες. Για παράδειγμα, η ρετινόλη, η οποία ενσωματώνεται σε φόρμουλες με ποικιλία ποσοστών. Υπάρχει, επίσης, λόγος που οι δερματολόγοι συνιστούν να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας κάποιο δερμοκαλλυντικό με τη χαμηλότερη δόση. Η μικροδοσολογία βοηθάει το δέρμα να «μάθει» το ενεργό συστατικό που του προσφέρεις. Με τη μέθοδο αυτή, το δέρμα προσαρμόζεται και δεν εμφανίζει αρνητικές αντιδράσεις. Θα ήταν καλό, λοιπόν, να συγκρίνεις τα ποσοστά των ενεργών συστατικών μεταξύ των προϊόντων και να επιλέγεις εκείνο με τη χαμηλότερη δοσολογία. Ιδίως όταν δε γνωρίζεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα σου.

Δώσε χρόνο στο δέρμα σου να προσαρμοστεί σε ένα νέο προϊόν ή σε μια νέα συγκέντρωση δραστικού συστατικού και μην αποθαρρύνεσαι εάν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα με τη microdosing σου. Ενδεχομένως χρειαστεί περίπου ένας μήνας ή και περισσότερο για να αρχίσουν να λειτουργούν τα προϊόντα ομορφιάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε βάθος χρόνου, με την μέθοδο microdosing η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.