ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το μανιτάρι του χιονιού: Είναι το επόμενο star ενεργό συστατικό στην περιποίηση δέρματος;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Φεβρουαρίου 2024

Το μανιτάρι του χιονιού: Είναι το επόμενο star ενεργό συστατικό στην περιποίηση δέρματος;
IG @romeestrijd
Το μανιτάρι του χιονιού υπόσχεται να είναι ένα από τα ενεργά συστατικά, που θα «απασχολήσουν» αρκετά τα επόμενα χρόνια τον κόσμο της ομορφιάς

Ανάμεσα στα ενεργά συστατικά που πιθανότατα θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες είναι το tremella fuciformis. Πίσω από αυτό το περίπλοκο όνομα κρύβεται το μανιτάρι του χιονιού. Πρόκειται για ένα είδος μανιταριού που φυτρώνει στους κορμούς νεκρών δέντρων σε τροπικά δάση και χαρακτηρίζεται έτσι λόγω του σχήματός του και της λευκής του απόχρωσης.

Το μανιτάρι του χιονιού είναι βρώσιμο, αλλά το βρίσκουμε και σε πολλές φαρμακευτικές συνθέσεις, χάρη στις αναπλαστικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες και λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει φυσικό υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, ικανό να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα.

Ονομάζεται «μαγνήτης υγρασίας» επειδή συγκρατεί τεράστιες ποσότητες υγρασίας και είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό. Το κύριο πλεονέκτημά του έναντι του υαλουρονικού οξέος είναι ότι τα σωματίδιά του είναι μικρότερα από το υαλουρονικό οξύ, έτσι διεισδύουν στο δέρμα πιο εύκολα.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Μια άλλη σημαντική δράση που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι όχι μόνο ενυδατώνει, αλλά ισχυροποιεί τον δερματικό φραγμό, συμβάλλοντας στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από τη ρύπανση, τις ακτίνες του ήλιου, το κάπνισμα, το στρες ή την κακή διατροφή.

Αποτρέποντας την υποβάθμιση των κυττάρων του δέρματος, συμβάλλει σημαντικά στην καθυστέρηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να το δούμε σύντομα σε πολλές νέες φόρμουλες περιποίησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.