ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: H DIY μάσκα με μπανάνα και μέλι που χαρίζει λάμψη στο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Φεβρουαρίου 2024

Beauté την Κυριακή: H DIY μάσκα με μπανάνα και μέλι που χαρίζει λάμψη στο δέρμα
IG @realbarbarapalvin
Η μπανάνα έχει μοναδικά οφέλη για την επιδερμίδα

Τα φρέσκα φρέσκα είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ένζυμα και διαιτητικές ίνες που προάγουν την ευεξία του οργανισμού. Ωστόσο, η προσοχή μας αυτή τη φορά στρέφεται κυρίως στα πολλά πλεονεκτημάτα που προκύπτουν από τη χρήση φρέσκων φρούτων σε τοπικές ρουτίνες περιποίησης δέρματος: τα περισσότερα φρούτα έχουν εκπληκτικές ιδιότητες που στοχεύουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μερικών κορυφαίων ανησυχιών μας σε σχέση με το δέρμα.

Η μπανάνα, για παράδειγμα, είναι ένα απίστευτα ενυδατικό φρούτο, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε νερό. Περιέχει επίσης υψηλά ποσοστά βιταμινών C και E, καθώς και μαγνησίου και καλίου. Ενώ, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου εύρους δερματικών προβλημάτων: ξηρό δέρμα, υπερμελάγχρωση, ακμή.

Αυτή την εποχή είναι σχεδόν βέβαιο πως έχεις στο σπίτι σου μπανάνες, οπότε αξιοποίησε μια από αυτές για να «ταΐσεις» το δέρμα σου με τις απαραίτητες βιταμίνες.

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

Η DIY μάσκα με μπανάνα και μέλι:

Πολτοποίησε μισή ώριμη, ξεφλουδισμένη μπανάνα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Εάν το κύριο μέλημά σου είναι η φροντίδα του ξηρού δέρματος, δοκίμασε να αναμείξεις συμπληρωματικά ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ώστε να προσθέσεις στη μάσκα μια επιπλέον δράση ενυδάτωσης. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, άφησέ τη να δράσει για 20 λεπτά και έπειτα ξέπλυνέ τη με χλιαρό νερό. Θα παρατηρήσεις άμεση διαφορά στην αίσθηση, τη λάμψη και τον χρωματικό τόνο του δέρματός σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.