ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πολυπεπτίδια: Ένα κορυφαίο συστατικό αντιγήρανσης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Φεβρουαρίου 2024

Πολυπεπτίδια: Ένα κορυφαίο συστατικό αντιγήρανσης
IG @hannaschonberg
Τα πολυπεπτίδια είναι το συστατικό-«κλειδί» για τη νεότητα της επιδερμίδας

Eίναι σχεδόν λογικό να γίνεις κυνική σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας, ιδίως όταν κάθε δεύτερη μέρα διαβάζεις για ένα νέο συστατικό ή προϊόν ομορφιάς που υπόσχεται να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σε μόλις μια νύχτα.

Ως αναγνώστρια σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ως beauty editor όμως, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τον οποίο γράφουμε για κάποια από αυτά. Ένα τέτοιου είδους παράδειγμα είναι τα πολυπεπτίδια.

Τι είναι όμως τα πολυπεπτίδια;

Πρόκειται για μικροσκοπικά μόρια, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα συστατικά, όπως το σαλικυλικό οξύ ή η ρετινόλη, αλλά είναι εξίσου ισχυρά. Αποτελούμενα από αμινοξέα, τα πολυπεπτίδια λειτουργούν για να δημιουργήσουν πρωτεΐνες που με τη σειρά τους ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, επιδιορθώνουν τις βλάβες, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και βελτιώνουν τη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας. Αυτά τα υπέροχα οφέλη το καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία συστατικά αντιγήρανσης ένα τόσο δημοφιλές αντιγηραντικό συστατικό περιποίησης δέρματος.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Τα οφέλη των πολυπεπτιδίων για το δέρμα

Μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών: Διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, τα πεπτίδια μπορούν να δώσουν στο δέρμα την εντύπωση ότι είναι πιο σφριγηλό.

Ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος: Όταν τα πεπτίδια ενισχύουν τα κύτταρα του δέρματος, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση του φραγμού του δέρματος.

«Κλειδώνουν» την ενυδάτωση: Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, γεγονός που προκαλεί επίσης αφυδάτωση. Όταν τα πεπτίδια βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, ενισχύουν επίσης την ενυδάτωση.

Διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου: Όταν το κολλαγόνο διασπάται, τα πεπτίδια στέλνουν ένα σήμα στα κύτταρα του δέρματός μας, ενημερώνοντάς τα να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο για να αντικαταστήσουν αυτό που χάνουμε φυσικά καθώς μεγαλώνουμε.

Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα πεπτίδια βοηθούν στην ηρεμία και καταπραΰνουν το δέρμα.

Λειαίνουν την επιδερμίδα: Με την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου το δέρμα γίνεται πιο καθαρό, πιο ομοιόμορφο.

Επιδιορθώνει το κατεστραμμένο δέρμα: Τα πεπτίδια λειτουργούν για να θεραπεύσουν το δέρμα από μέσα προς τα έξω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.