ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

To must-have tool ομορφιάς που πρέπει να προσθέσεις στη beauty ρουτίνα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Φεβρουαρίου 2024

To must-have tool ομορφιάς που πρέπει να προσθέσεις στη beauty ρουτίνα σου
IG @hoskelsa
Το lymphatic drainage paddle χρησιμοποιείται για να μειώσει αποτελεσματικά το οίδημα στο σώμα

Όταν θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου λίγο παραπάνω για να αισθανθείς πιο όμορφα, το μυαλό σου κατά πάσα πιθανότητα πηγαίνει στο κομμωτήριο για μια μικρή αλλαγή των μαλλιών σου, στο μακιγιάζ ή την ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος με απολέπιση, μάσκες, ορούς και έλαια ή σε ένα υπέροχο χτένισμα.

Όλα αυτά όμως, ενδέχεται να μη δίνουν πραγματική λύση στο πρόβλημά σου. Ιδίως αν αυτό που αισθάνεσαι είναι ένα γενικευμένο πρήξιμο με αίσθηση δυσφορίας.

Αν έχεις αφιερώσει χρόνο στα social media, τότε σίγουρα θα έχεις εντοπίσει την τάση με το gua sha.Το gua sha είναι ένα επίπεδο, κυρτό εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά μήκος του προσώπου για την προώθηση της λεμφικής αποσυμφόρησης και τη μείωση του πρηξίματος. Τώρα, υπάρχει ένα παρόμοιο εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όλο σου το σώμα. Ονομάζεται lymphatic drainage paddle και όλοι μιλάνε γι’ αυτό.

Οι λεμφαδένες είναι μικρά όργανα που ανήκουν στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στεγάζουν το λεμφικό υγρό που αποτελείται από λευκά αιμοσφαίρια, τα κύτταρα που καταπολεμούν τα ξένα σώματα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και των ιών που προκαλούν λοιμώξεις. Οι λεμφαδένες μπορούν να βρεθούν σε όλο το σώμα, όπως γύρω από το λαιμό, την περιοχή της μασχάλης, πίσω από τα γόνατα και τη βουβωνική χώρα. Συχνά, η λέμφος συσσωρεύεται και οδηγεί σε πρησμένος σώμα. Εάν μπορείς να ταυτιστείς με αυτή την αίσθηση, τότε η χρήση ενός lymphatic drainage paddle μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Πώς να μειώσεις την κατακράτηση υγρών στο σώμα σου

Τα λεμφαγγεία συλλέγουν το υπερβολικό υγρό από τους ιστούς και λειτουργούν ως φίλτρο. Τα αγγεία αδειάζουν στους λεμφικούς πόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους αδειάζουν στα αιμοφόρα αγγεία. Αυτή η κατακράτηση υγρών μπορεί να κάνει το σώμα και το πρόσωπό σου να φαίνονται πρησμένα. Το paddle λεμφικής παροχέτευσης ενθαρρύνει τη λέμφο να στείλει πίσω στα αιμοφόρα αγγεία για απόρριψη, μειώνοντας έτσι το επίπεδο του πρηξίματος στο σώμα. Το lymphatic drainage paddle έχει πολλές καμπύλες για να ταιριάζει σε όλα τα σημεία του σώματος σου.

Για να αποσυμφορήσεις τη λέμφο σου, θα χρειαστείς το paddle και λίγο έλαιο σώματος. Τα καλύτερα έλαια για λεμφική παροχέτευση είναι το έλαιο καρύδας ή το jojoba oil με λίγο αιθέριο έλαιο λεμονιού ή γκρέιπφρουτ. Το λάδι χρησιμοποιείται ως λιπαντικό, επομένως θα πρέπει να το απλώσεις γενναιόδωρα στις περιοχές που θέλεις να αποσυμφορήσεις.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ

  • Εκτός από τη μείωση του πρηξίματος κάτω από το δέρμα, αυτή η διαδικασία βοηθά να σμιλέψεις και να ανορθώσεις τα χαρακτηριστικά σου, ακόμα και στο σώμα/
  • Η επίδραση του lymphatic drainage paddle στο δέρμα ενθαρρύνει επίσης την καλύτερη κυκλοφορία αίματος στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι διανέμονται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα.
  • Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα «αποχέτευσης» που διώχνει τις τοξίνες από το σώμα. Όταν επιταχύνεται αυτή τη διαδικασία, μειώνονται οι πιθανότητες ασθένειας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.