ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ποιο skincare; Το μυστικό για το πιο λαμπερό δέρμα της ζωής σου είναι ο οργασμός


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Μαρτίου 2024

Ποιο skincare; Το μυστικό για το πιο λαμπερό δέρμα της ζωής σου είναι ο οργασμός
Το λαμπερό δέρμα που ακτινοβολεί εκ των έσω, απέχει μόνο έναν οργασμό

Η επιδερμίδα του προσώπου δεν χρειάζεται απαραίτητα μια ρουτίνα περιποίησης 10 βημάτων για να μεταμορφωθεί και να αποκτήσει την πολυπόθητη λάμψη. Μερικές φορές, το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι ένας οργασμός.

Τα 5 οφέλη του οργασμού για το δέρμα

Ενισχυμένη κυκλοφορία του αίματος

Ένα άμεσο αποτέλεσμα του οργασμού είναι η αύξηση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία σημαίνει ότι παρέχεται περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος, προάγοντας την κυτταρική αναγέννηση.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Μείωση του στρες

Ο οργασμός λειτουργεί αποτελεσματικά ενάντια στο στρες. Πώς; Με την απελευθέρωση ενδορφινών που αυτόματα μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης. Δεδομένου ότι το χρόνιο στρες μπορεί να συμβάλει στη φλεγμονή και να επιδεινώσει δερματικά προβλήματα, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες από τους οργασμούς μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.

Ορμονική ισορροπία

Οι ισορροπημένες ορμόνες είναι το κλειδί για υγιές δέρμα και οι συχνοί οργασμοί παίζουν ρόλο στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας. Η απελευθέρωση της ωκυτικίνης , της «ορμόνης της αγάπης», κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της κορτιζόλης. Σε περίσσεια, η κορτιζόλη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε φλεγμονή και εξάρσεις. Όταν η κορτιζόλη και άλλες ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη ρυθμίζονται, μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερα ξεσπάσματα, βελτιωμένη ελαστικότητα του δέρματος και μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Ύπνος ομορφιάς

Ένας ξεκούραστος βραδινός ύπνος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλής υγείας του δέρματος και οι οργασμοί μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ενώ κοιμόμαστε, το σώμα επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες αυξάνοντας τη ροή του αίματος και αναδομώντας το κολλαγόνο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων, της χαλάρωσης του δέρματος, των κηλίδων ηλικίας και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Λαμπερή αυτοπεποίθηση

Όπως είχε πει η Audrey Hepburn, «Τα ευτυχισμένα κορίτσια είναι τα πιο όμορφα». Και η ευτυχία, πολλές φορές, ξεκινάει από την κρεβατοκάμαρα, αποκαλύπτοντας ένα λαμπερό δέρμα και έναν άνθρωπο που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.