ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Galactomyces: Tο συστατικό φροντίδας που μάλλον δεν ήξερες ότι χρειάζεται το δέρμα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Μαρτίου 2024

Galactomyces: Tο συστατικό φροντίδας που μάλλον δεν ήξερες ότι χρειάζεται το δέρμα σου
IG @doutzen
Ένα clean skincare συστατικό που αξίζει να «γνωρίσεις»

Είναι γεγονός ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα μιλάμε για ένα νέο skincare συστατικό ή αναφερόμαστε σε κάποιο viral beauty hack που υπόσχεται να μας χαρίσει το πολυπόθητο glass skin effect. Ωστόσο, η περιποίηση του δέρματος βασίζεται στην επιστήμη και επιστρέφει πάντα σε αυτή. Και μαζί με τη γνώση έρχεται και η δύναμη, γι' αυτό «ρίχνουμε φως» σε ένα ανερχόμενο συστατικό περιποίησης δέρματος: τους γαλακτομύκητες (galactomyces)

Αυτό το συστατικό έχει τις ρίζες του στη Γη. Οι γαλακτομύκητες είναι ένας τύπος μαγιάς που εξάγεται από σάκε (γιαπωνέζικο είδος κρασιού), επομένως δεν είναι συνθετικό. Λειτουργεί καλά με άλλα προϊόντα και μπορεί ακόμη και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους. Συνήθως, ονομάζεται διήθημα ζύμωσης γαλακτομυκητών και ενσωματώνεται συνήθως σε συνθέσεις essence, toner ή serum που εφαρμόζονται στην αρχή μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος.

Επειδή δεν είναι συνθετικό, θεωρείται «καθαρό» συστατικό περιποίησης και είναι πολύ δημοφιλές σε πολλά ασιατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Δεδομένου ότι είναι ακόμα νεό συστατικό, ο μηχανισμός δράσης του είναι γενικά άγνωστος. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και υπάρχουν μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τα πραγματικά οφέλη του.

Χαρίζει λάμψη

Φωτίζει το δέρμα, μειώνοντας την παραγωγή μελανίνης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C.

Πηγή νεότητας

Πιστεύεται ότι οι γαλακτομύκητες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, λόγω της ικανότητάς τους να αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Jenny.Gr
IG @doutzen

Μειώνει το στρες

Οι γαλακτομύκητες διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών που δημιουργείται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ενυδατώνει

Είναι ένα συστατικό 4 σε 1 που τα κάνει όλα, συμπεριλαμβανομένης της ενυδάτωσης. Διατηρεί την υγρασία, μειώνει την ξηρότητα και περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.