ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 πράγματα που δεν σου έχει πει ποτέ κανείς για την αποτρίχωση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Ιουνίου 2024

5 πράγματα που δεν σου έχει πει ποτέ κανείς για την αποτρίχωση
IG @sheamarie
Αποκαλύπτουμε τα μυστικά για τέλεια αποτελέσματα της αποτρίχωσης με κερί

Ανεξάρτητα από το επισκέπτεσαι για πρώτη φορά την αισθητικό ή διαθέτεις μεγάλη εμπειρία όσον αφορά στην αποτρίχωση με κερί, σίγουρα θα έχεις κάποιες απορίες που ακόμα και σήμερα δεν έχουν απαντηθεί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρόκειται για μια κοινή θεραπεία ομορφιάς, η οποία ωστόσο καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Ποιες είναι οι πραγματικές αλήθειες σχετικά με την αποτρίχωση με κερί;

Το μήκος είναι κλειδί

Για την καλύτερη εμπειρία αποτρίχωσης, είναι πολύ σημαντικό το μήκος των τριχών. Για μέγιστα αποτελέσματα, είναι ιδανικό να έχουν μήκος τουλάχιστον στο 1/8 της ίντσας πριν εφαρμοστεί επάνω τους το κερί.

Τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφεύγεται η εφαρμογή προϊόντων ρετινόλης στο δέρμα πριν από την αποτρίχωση στο προσώπο ή το σώμα αντίστοιχα. Ενώ η ρετινόλη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την ελαχιστοποίηση των πόρων και τη θεραπεία της ακμής των ενηλίκων, επειδή είναι τόσο καθαρή, είναι εξαιρετικά ισχυρή και ακόμη και η εφαρμογή ενός λεπτού στρώματος μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και επιρρεπές σε ερυθρότητα και ερεθισμό.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Απαγορεύεται το ξύρισμα ανάμεσα στα ραντεβού αποτρίχωσης

Το ξύρισμα αφαιρεί μόνο τις τρίχες στο επίπεδο του δέρματος, έτσι επανεμφανίζονται σε μία έως τέσσερις ημέρες και με την πάροδο του χρόνου το ίδιο το δέρμα γίνεται τραχύ. Οι βλάβες από το ξύρισμα είναι αμέτρητες, ειδικά αν προσπαθείς να αποκομίσεις τα οφέλη της αποτρίχωσης με κερί. Με την τακτική αποτρίχωση, οι τρίχες μπορεί τελικά να γίνουν πιο λεπτές και να αναπτύσσονται πιο αργά, αυξάνοντας τον χρόνο σας μεταξύ των ραντεβού για αποτρίχωση με κερί.

Ενυδάτωση και συχνή απολέπιση

Η φροντίδα της επιδερμίδας πριν αλλά και μετά την αποτρίχωση έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της αποτρίχωσης. Ως εκ τούτου, η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι απαραίτητη.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Ο συγχρονισμός

Η τήρηση του σωστού χρόνου μεταξύ των ραντεβού για αποτρίχωση με κερί εξασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο να διατηρείται το πρόγραμμα αποτρίχωσης στην ρουτίνας σου κάθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.