REAL LIFE

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ουμπέρτο Έκο: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου στοχαστή


JTeam

5 Ιανουαρίου 2024

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ουμπέρτο Έκο: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου στοχαστή
Σαν σήμερα, πριν από 92 χρόνια, γεννήθηκε ο Ουμπέρτο Έκο, κορυφαίος Ιταλός σημειολόγος, δοκιμιογράφος, φιλόσοφος, κριτικός λογοτεχνίας, μυθιστοριογράφος

Ο Ουμπέρτο Έκο γεννήθηκε στην Αλεσσάντρια του Πιεμόντε το 1932. Κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετακόμισε με τη μητέρα του σε ένα χωριό στα βουνά της βόρειας Ιταλίας. Εκεί παρακολουθούσε τις μάχες που ξεσπούσαν μεταξύ των παρτιζάνων και των φασιστών, συνεπαρμένος από τη δράση, αλλά και ευγνώμων που ήταν πολύ μικρός για να λάβει μέρος.

Μετά από πιέσεις του πατέρα του, ξεκίνησε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο με αντικείμενο τη Νομική, αλλά γρήγορα την εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στις σπουδές πάνω Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Έγινε διδάκτορας Φιλοσοφίας το 1954, ολοκληρώνοντας τη διατριβή του με θέμα τον Θωμά Ακινάτη. Αυτό το θέμα αποτέλεσε και το αντικείμενο του πρώτου του βιβλίου “Ζητήματα αισθητικής στον Θωμά Ακινάτη”. Στη διάρκεια των σπουδών του ο Έκο έπαψε να πιστεύει στον Θεό και εγκατέλειψε την Καθολική εκκλησία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr