REAL LIFE

Julie Fuchs: «Θέλω να δημιουργήσω έντονα συναισθήματα με τη μουσική μου στο ελληνικό κοινό»


Αφροδίτη Παναγοπούλου

23 Απριλίου 2024

Julie Fuchs: «Θέλω να δημιουργήσω έντονα συναισθήματα με τη μουσική μου στο ελληνικό κοινό»
© olivier metzger_modds
Το JennyGr μίλησε με την απαστράπτουσα σοπράνο, Julie Fuchs, που θα ανέβει στη σκηνή του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 26 Απριλίου.

Στις 26 Απριλίου του 2024, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», θα φιλοξενήσει τη Γαλλίδα σοπράνο Julie Fuchs και τον αρχιμουσικό και πιανίστα Alphonse Cemin. Οι δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες που μετρούν χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας ετοιμάζονται να συνεπάρουν το κοινό με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την εκφραστική κομψότητα με τη δύναμη.

Η σοπράνο μεγάλωσε στο Avignon και εκδήλωσε την αγάπη της για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Ήδη από τα επτά της χρόνια άρχισε να κάνει μαθήματα βιολιού και να μελετάει θεωρία και ιστορία της μουσικής στο Avignon Conservatory. Στα 18 της, άρχισε να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα κλασικής μουσικής καθώς και υποκριτικής, ενώ έκανε το ντεμπούτο της στην όπερα στον ρόλο της Elle στο L'amour masqué του Γάλλου συνθέτη André Charles Prosper Messager και της Susanna στο Le Nozze di Figaro του Mozart.

Το JennyGr μίλησε με τη διάσημη σοπράνο λίγο πριν την εμφάνισή της στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», και έμαθε τα πάντα για την αγάπη της για τη μουσική, τη συνεργασία της με τον κ. Cemin καθώς και το τι βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά της.

Jenny.Gr
@Capucine de Chocqueuse

Ποια ήταν η καθοριστική στιγμή στη ζωή σας που σας έκανε να ακολουθήσετε την τέχνη της κλασικής μουσικής;

Πραγματικά δεν είχα ποτέ κάποια «τέτοια» στιγμή! Πάντα τραγουδούσα. Τραγούδια, θρησκευτική μουσική σε χορωδίες ή με τον αδερφό μου στο πιάνο, ή ακόμα και σε κάποια τζαζ μπάντα στο δρόμο. Όταν τραγουδούσα πάντα ένιωθα πιο ήρεμη, συναισθηματικά αποφορτισμένη αλλά και χαρούμενη που μπορούσα με όποιον έπαιζα μαζί, να προσφέρουμε όμορφες μουσικές στιγμές κάνοντας τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Μου άρεσε να το βλέπω αυτό.

Ωστόσο, μου πήρε αρκετό καιρό να συνειδητοποιήσω ότι θα μπορούσα να γίνω τραγουδίστρια όπερας. Δεν ήταν ένα επάγγελμα που είχαν ονειρευτεί οι γονείς μου για εμένα αλλά η αγάπη μου για τη θεατρική σκηνή και τη μουσική με οδήγησαν στον κόσμο της όπερας και της κλασικής μουσικής αυθόρμητα. Απολύτως φυσικά.

Συνεργάζεστε αρκετά χρόνια με τον κ.Alphonse Cenim. Πιστεύετε ότι η πολυετής γνωριμία σας συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην επιτυχία της συνεργασίας σας; Είναι η σταθερότητα το κλειδί μιας επιτυχημένης καριέρας στις τέχνες;

Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με τον Alphonse! Όπως ίσως έχετε δει σε πρόσφατη ανάρτησή μου στον λογαριασμό μου στο Instagram, συναντηθήκαμε στο CNSM στο Παρίσι (όπου ήμασταν και οι δύο φοιτητές) και από τότε μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει πολλές φορές μαζί μουσική αλλά είναι, επίσης, και ένας από τους πιο καλούς μου φίλους!

Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά ο ένας με τον άλλον, αλλά είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ μας, ειδικά όσον αφορά τις παραστάσεις που δίνουμε μαζί. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε ακόμα πιο απελευθερωμένοι στα συναισθήματά μας αλλά, ταυτόχρονα, και πιο ευχάριστοι επάνω στη σκηνή κάνοντας την εμφάνιση μας μία ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό!

Είναι το ταλέντο το μόνο απαραίτητο προσόν που χρειάζεται να έχει κάποιος για να κάνει καριέρα στην κλασική μουσική ή χρειάζεται διαρκής εξάσκηση;

Ένας τραγουδιστής όπερας έχει αρκετά κοινά με έναν αθλητή. Έτσι, όλοι χρειάζεται να εξασκούμαστε συνεχώς όσον αφορά τη τεχνική αλλά είναι εξίσου σημαντικό να προσέχουμε και το σώμα μας.

Jenny.Gr
@Capucine de Chocqueuse

Μία σοπράνο χρειάζεται να ακολουθεί μία συγκεκριμένη ρουτίνα στην καθημερινότητα της για τις φωνητικές της χορδές;

Ύπνος, νερό, γιόγκα, διαλογισμός, φροντίζω τον εαυτό μου γενικά όσο το δυνατόν περισσότερο! Δεν ακολουθώ κάποια ιδιαίτερη ρουτίνα, μου αρέσουν τα απλά πράγματα.

Έχετε κάνει πολλές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ποια είναι η πιο ξεχωριστή για εσάς;

Νιώθω τυχερή σε κάθε εμφάνισή μου και είναι πολύ ιδιαίτερο που μπορώ να μοιράζομαι τα συναισθήματά μου και την τέχνη μου με το κοινό σε όλο τον κόσμο! Μία εμφάνιση είναι ξεχωριστή όταν το κοινό είναι έτοιμο να συνδεθεί μαζί μου και τη μουσική μου.

Ποιος είναι ο επόμενος επαγγελματικός στόχος σας;

Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως καλλιτέχνης, αναλαμβάνοντας νέους ρόλους αλλά και κάποιους που ήδη υπάρχουν στο ρεπερτόριό μου. Επιπλέον, μου αρέσει να αναπτύσσω διαρκώς τη δουλειά μου και να δημιουργήσω ένα νέο άλμπουμ.

Jenny.Gr
@Capucine de Chocqueuse

Τι να περιμένει το ελληνικό κοινό από εσάς στην εμφάνισή σας στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»;

Νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό που θα μοιραστώ ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα με το ελληνικό κοινό. Ανυπομονώ να του δημιουργήσω, μέσα από τη μουσική μου, πολλά και έντονα συναισθήματα. Θα ακούσουν τραγούδια από μία γυναίκα συνθέτρια, την Αύγουστα Hermes, μέχρι μουσική από την δεκαετία του '70.

Πώς νιώθετε που πρόκειται να παίξετε στο θέατρο που έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας;

Είναι μεγάλη μου τιμή! Σίγουρα θα τη σκέφτομαι την ώρα που θα βρίσκομαι πάνω στη σκηνή!

Προπώληση εδώ.