REAL LIFE FAMILY MATTERS

DIY: Σπιτική πλαστελίνη


13 Ιουλίου 2013

Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές με πλαστελινή, ενώ οι μαμάδες ανησυχούν σχετικά με τη σύσταση της. Για το λογό αυτό σας έχουμε τη λύση,φτιάξτε την μαζί με τα παιδιά σας με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Ιδού η διαδικασία:

Βάλτε σ΄ένα μπώλ ½ κούπα νερό. Στη συνέχεια δώστε στο παιδί να προσθέσει σταδιακά τα εξής: 1/3 της κούπας αλάτι, 1/3 της κούπας λάδι, και τέμπερα στο χρώμα που θέλει να γίνει η πλαστελίνη. Παράλληλα, ανακατεύει το μείγμα. Μόλις όλο το μείγμα πάρει το χρώμα της τέμπερας τότε προσθέτει 2 κούπες αλεύρι. Τέλος, πείτε του να πλάσει καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Είναι έτοιμη. Αν θέλετε μπορείτε μέσα στο μείγμα να προσθέσετε κάποια αρωματικά, ώστε να βοηθήσετε το παιδί σας να ανακαλύψει καινούργια αρώματα. Η πλαστελίνη σας διατηρείται στο ψυγείο αρκετές μέρες

Είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Μπορούν να απασχολούνται ώρες, φτιάχνοντας κατασκευές, ζωάκια, ανθρωπάκια, πλάθοντας ιστορίες. Τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντάσια και τη δημιουργικότητα τους. Ακόμα, ο χρόνος που θα περάσετε με τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια της παρασκευής αλλά και μέτα είναι ποιοτικός, γεγονός που βοηθά στο δέσιμο της σχέσης σας. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν και αξίζει το κόπο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.