REAL LIFE FAMILY MATTERS

"Χα! το παιδί μου έχει πλάκα"


8 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι έλκονται και θέλουν στην παρέα τους άτομα με χιούμορ.

Πάντα ξεχωρίζουν τα άτομα εκείνα που αγαπούν να κάνουν αλλά και να δέχονται την πλάκα. Πώς μπορείτε λοιπόν να καλλιεργήσετε την αίσθηση του χιούμορ στο παιδί σας; Το μυστικό είναι να αντιμετωπίζετε οικογενειακώς τη ζωή με γέλιο και αισιοδοξία. Ένα παιδί που μεγαλώνει σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον αυτό θα αναζητήσει και στην ενήλικη ζωή του. Ωστόσο, δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για να ενισχύσετε το χιούμορ.

•Γιορτάστε τις γιορτές που έχουν πλάκα με όλο σας το είναι. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα πάντα ως παιχνίδι καθώς έτσι ανακαλύπτουν και μαθαίνουν τον κόσμο. Αφήστε να σας θυμίσουν λίγο τα παιδικά σας χρόνια και τον χαμένο σας ενθουσιασμό. Οι απόκριες, οι πρωταπριλιά είναι οι γιορτές που προσφέρουν άφθονο γέλιο αλλά και την ευκαιρία να τσαλακώσει κανείς την εικόνα του και να διασκεδάσει.

•Μην μιζεριάζετε οικογενειακώς. Κάντε την κάθε μέρα σας γιορτή. Ναι μπορεί να ακούγετε υπερβολικό ή να λέτε «αυτά δεν γίνονται, με τόσες δουλειές και υποχρεώσεις, οι χοροί και τα τραγούδια μας έλειπαν». Κι όμως, βάλτε μουσική ή ακόμα καλύτερα επιλέξτε ένα καραόκε και τραγουδήστε ελεύθερα. Μπορείτε για παράδειγμα να αλλάξετε τις φωνές σας και να τις κάνετε πιο αστείες. Παίξτε με τους στίχους και σχηματίστε ένα δικό σας τραγούδι. Ακόμα, μπορείτε αντί να υποδεικνύετε στο μικρό σας τι πρέπει να κάνει ή να του υπενθυμίζετε συνεχώς το πρόγραμμά του, να του χρησιμοποιήσετε ένα αστείο τραγουδάκι, με δικούς σας στίχους, για να πάει το μικρό σας στο κρεβάτι του το βράδυ, για να πλύνει τα δόντια του ή για να ντυθεί το πρωί αντί απλά να του υπαγορεύσετε με σοβαρή φωνή τι πρέπει να κάνει. Η ζωή είναι ακόμα πιο ωραία όταν είναι διασκεδαστική. Σκεφτείτε λοιπόν έξυπνους τρόπους για να περνάτε καλύτερα. Ακόμα, και το σίδερο που είναι μια κουραστική δουλειά μπορείτε να την μετατρέψετε σε παιχνίδι. Βάλτε το παιδί σας να είναι διαιτητής και κάντε ένα διαγωνισμό σιδερώματος με τον άντρα σας. Το θέμα είναι γελάτε.

•Πείτε ένα αστείο σκηνικό που είδατε στο δρόμο ή προτείνετε στο παιδί σας να σας διηγηθεί μια αστεία ιστορία.

•Επιλέξτε να δείτε ταινίες που έχουν έξυπνες ατάκες. Ακόμα, υπάρχουν παιδικά βιβλία που έχουν έξυπνους διαλόγους και οι ήρωες τους μπλέκουν συνεχώς σε αστείες ιστορίες.

Να θυμάστε πώς αυτό που έχει σημασία είναι να γελάτε με την καρδιά σας και μην αφήνετε την αντίδρασή σας σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια για χιούμορ να του κόψει τα φτερά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.