REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γιόγκα για τη μαμά και το μωρό


26 Νοεμβρίου 2014

Αν είστε νέος γονιός, δεν χρειάζεται να αφήσετε το μωρό σας σπίτι, για να ξεκινήσετε ξανά γυμναστική. Επιλέγοντας  το καθημερινό πρόγραμμα του «Body in Balance» στον OTE TV, το Baby Yoga, έχετε μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να γυμναστείτε αλλά, και να αποκτήσετε ένα βαθύ δέσιμο με το μωρό σας. Τα μωρά έχουν την καρδιά και το μυαλό τους ανοιχτά και είναι έτοιμα να αγκαλιάσουν κάθε νέα εμπειρία, ιδίως όταν την μοιράζονται με τους γονείς τους. Το γεμάτο αγάπη κράτημα των μωρών κατά την διάρκεια των μαθημάτων γιόγκα και η ευχαρίστηση της εμπειρίας, προάγει το συναισθηματικό δέσιμο και δημιουργεί ευεξία. Άρα, όπως θα δείτε και παρακάτω τα οφέλη του Baby Yoga, είναι πολλαπλά, τόσο σε αναπτυξιακό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό.

Καταρχήν, τα μωρά που κάνουν γιόγκα, τείνουν να κοιμούνται καλύτερα. Μετά τη γιόγκα είναι, πιο χαλαρά και ικανοποιημένα, με αποτέλεσμα να κάνουν ξεκούραστο ύπνο - ένα όφελος για τη μητέρα και το μωρό. Η Baby Yoga περιέχει απαλές διαδραστικές πρακτικές, που διεγείρουν τα μωρά, μέσα από το άγγιγμα, την αναπνοή, το ρυθμό, την κίνηση και τη βαθιά χαλάρωση.

Η γιόγκα για μωρά βοηθάει στην πρόληψη των κολικών και της δυσκοιλιότητας. Οι θέσεις που παίρνουν τα μωρά, όπως, η ήπια κάμψη, καθώς και το μασάζ που τους γίνεται, βοηθάνε στην ανακούφιση από τυχόν εντάσεις, που μπορεί να έχουν στην κοιλιά τους. Εξάλλου, όσοι γονείς παρακολουθούν το «Body in Balance» στον OTE TV, γνωρίζουν ό,τι μεταδίδει συνεχώς προγράμματα γύρω από την ευεξία και το wellbeing, άρα ξέρουν και τα οφέλη που η Baby Yoga, μπορεί να έχει για τα παιδιά τους.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί  ό,τι  τα μωρά που κάνουν γιόγκα, φαίνεται να έχουν πολύ περισσότερο τον έλεγχο του σώματός τους. Αποκοτούν αυτοπεποίθηση, δεν τους πειράζει να μετακινούνται και έχουν καλύτερα τον έλεγχο της κεφαλής τους. Τέλος, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ό,τι ο γονιός αποκτάει περισσότερη εμπιστοσύνη στο χειρισμό του μωρού. Και από την άλλη μεριά, το μωράκι δημιουργεί ένα βαθύ δεσμό με τον γονέα, που κάνει μαζί του γιόγκα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό και για τους μπαμπάδες, καθώς δεν έχουν συνήθως πολύ χρόνο στη διάθεση τους, για να περάσουν με το καινούριο μέλος της οικογένειας.