REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μια εκστρατεία για τις επιπτώσεις του γρήγορου φαγητού στις θηλάζουσες μητέρες


18 Σεπτεμβρίου 2015

«Το παιδί σου τρώει ό, τι τρως» Είναι το μήνυμα μια αμφιλεγόμενης διαφημιστικής καμπάνιας στη Βραζιλία. Αν και από επιστημονική άποψη αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Μια τρυφερή μητέρα θηλάζει το μωρό της, αλλά στη φωτογραφία αντί για το στήθος της, φαίνεται ένα τεράστιο χάμπουργκερ γεμιστό με τυρί, ενώ σε άλλες φωτογραφίες υπάρχουν εικόνες και από άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα. Αυτή η εκστρατεία έχει ως στόχο, να αφυπνίσει τις Βραζιλιάνες μητέρες, ώστε να ψάξουν τους κινδύνους που προκαλεί η ανθυγιεινή διατροφή στο παιδί τους. Αν δεν σας είναι σαφές το μήνυμα «Το παιδί σου τρώει ό, τι τρως», τότε οι εικόνες είναι τόσο ισχυρές που θα σας περάσουν τη κεντρική ιδέα.

sprs-your-child-is-what-you-eat-print-376080-adeevee.570

Η εκστρατεία έχει σχεδιαστεί για την Παιδιατρική Εταιρεία Rio Grande της Βραζιλίας, και δημιουργήθηκε με σκοπό να υπενθυμίσει στις νέες μητέρες, ότι η επιλογή της διατροφής τους, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των παιδιών τους. Επίσης, οι ειδικοί που έχουν προωθήσει την εκστρατεία, υποστηρίζουν ότι οι συνήθειες μιας μητέρας έχουν αντίκτυπο στη ζωή ενός παιδιού και μπορούν να εμποδίσουν μέχρι και την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών.

sprs-your-child-is-what-you-eat-print-376079-adeevee.570

Ο Claudio Giorlandino, γυναικολόγος, εξηγεί ότι αν μια έγκυος δεν ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή, τότε το πιο πιθανό είναι να πάρει κιλά. Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους έχει συσχετιστεί με την γέννηση παιδιών με καρδιοπάθεια, διαβήτη ακόμα και αυτισμό. Ενώ μια σωστή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως είναι η παχυσαρκία, ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η διαβήτης και οι ψυχικές ασθένειες.

Η επιστήμη δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι, μεσογειακή διατροφή είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία. Τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο το ψάρι έχουν ευεργετικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού σε πολλές ασθένειες.