REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ένα μήνυμα ελπίδας από άτομα που γεννήθηκαν πρόωρα


4 Απριλίου 2016

Baby5ΚΑΘΕ.jpg

H πρόωρη γέννηση ενός παιδιού είναι μια πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια που καλούνται να την αντιμετωπίσουν. Οι δυσκολίες είναι πολλές και κάθε ανάσα του παιδιού είναι ένα σπουδαίο βήμα του προς την ανάπτυξη και την εξισορρόπηση της υγείας του.

Ο φωτογράφος Red Méthot αποφάσισε να ασχοληθεί με τα παιδιά μαχητές, τα παιδιά που πάλεψαν για τη ζωή τους και βγήκαν νικητές. Στην σειρά φωτογραφιών του Las Premas, φωτογραφίζει παιδιά που κρατούν την πρώτη τους λήψη, τότε που έδιναν την προσωπική τους μάχη σαν πρόωρα νεογέννητα.

“Οι φωτογραφίες δείχνουν πορτραίτα ατόμων που γεννήθηκαν πρόωρα. Φωτογραφίζονται κρατώντας στα χέρια τους μια φωτογραφία από την δύσκολη εκείνη περίοδο της ζωής του. Και βλέπεις και πως έχουν εξελιχθεί”, ενώ ο Red Méthot αναφέρεται και στην ιδκή του αντίστοιχη εμπειρία: “Τα δύο παιδιά μου γεννήθηκαν πρόωρα. Η πρόθεσή μου με αυτό το project ήταν να δείξω στον κόσμο, ότι το να γεννηθείς πρόωρα σημαίνει να παλέψεις έναντι των προκαταλήψεων. Ήθελα επίσης να στείλω ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας στους γονείς που περνούν αυτή την φάση”.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.