REAL LIFE TODAY I LOVE

Ever tried. Ever failed. No matter


17 Σεπτεμβρίου 2013

Απόσπασμα από την φράση του Samuel Beckett.

To Φεστιβάλ Αισχύλεια 2013 παρουσίασε 1η Σεπτέμβρη την εικαστική έκθεση του Νίκου Ναυρίδη με τίτλo «….Try again. Fail again. Fail better (...Προσπάθησε πάλι, απέτυχε πάλι, απέτυχε καλύτερα)» Ένα έργο, μία διαδρομή νοητική και αισθητηριακή με αφορμή το παρελθόν και πώς αυτό συχνά προδιαγράφει το παρόν.

Ισχύει πώς οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μένουν στο παρελθόν επειδή νιώθουν ασφάλεια. Φοβούνται να τολμήσουν να αλλάξουν μια κατάσταση. Προτιμούν για ένα περίεργο λόγο να επιμένουν σε μία λάθος επιλογή, από το να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τη διορθώσουν. Είναι όμως δύσκολο να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής και να χτίσουμε το μέλλον όταν βαραίνουν πάνω μας τα μαύρα σύννεφα των καταιγίδων που -νομίζουμε πως- μας καρτερούν. Οι προσδοκίες μας ρυθμίζουν το μέλλον, επειδή δίνουν τον τόνο με τον οποίο ενεργούμε καθημερινά, το καλό νέο όμως είναι πως μπορούμε και να ατενίζουμε τον κόσμο θετικά, αντικαθιστώντας τον φόβο με τη θέληση να χτίσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να τολμήσουμε, να προσπαθήσουμε και το καλύτερο απ’ όλα να αποτύχουμε. Αν δεν αποτύχουμε, αν δεν κάνουμε λάθη, δεν πρόκειται να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Η αποτυχία δεν είναι αδυναμία. Αντιθέτως, μια ευκαιρία για βελτίωση.

Εκτός λοιπόν από τις σκέψεις που μου δημιούργησε η έκθεση του Ναυρίδη κάνοντάς με να μπαλατζάρω ανάμεσα στο παρελθόν και παρόν μου, με εντυπωσίασε και η Ελευσίνα. Ένας τόπος που πάντα έκρυβε μέσα της κάτι το απειλητικό, αφού οι επισκέπτες της ζητούσαν να υπερβούν το ανθρώπινο μέτρο και την ανθρώπινη μοίρα. Ένας “Κοινός Τόπος” γεμάτος προσδοκίες και οράματα ή απλά ένας τόπος για να συλλογιστείς “τα ανθρώπινα”.

eleusina

Σας προτείνω να πάτε στην έκθεση, η οποία θα κρατήσει μέχρι 13 Οκτωβρίου και μετά να γνωρίσετε την Ελευσίνα. Θα ανακαλύψετε πολλά ωραία μαγαζάκια και ουζερί για φαγητό. Εγώ ανακάλυψα τον «Βασιλιά» και σας τον προτείνω. Να περάσετε όμορφα!

eleusina

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.