REAL LIFE TODAY I LOVE

VENETIA SACRET YOUNG: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας


17 Ιουλίου 2014

Capture21.jpg

Μου αρέσει να επισκέπτομαι εκθέσεις νέων καλλιτεχνών και ειδικά αυτές που γίνονται τα καλοκαίρια στα νησιά. Έτσι, βρέθηκα στην έκθεση φωτογραφίας μίας νέας καλλιτέχνιδος που πραγματοποιείται στην Πάτμο τις μέρες αυτές και το έργο της θυμίζει κάτι απ΄τα παλιά. Το όνομα της Βενετία. Ζει και εργάζεται μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Της αρέσουν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μάλιστα προτιμά να χρησιμοποιεί μία παλιά Rolleiflex, φωτογραφική μηχανή, του παππού της. Πολλές φορές χρησιμοποιεί παλιά φιλμ που έχουν λήξει θέλοντας να ανατρέψει τα παραδοσιακά, τελειομανή πρότυπα μιας φωτογραφίας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια.

Η έκθεσή της ονομάζεται “Supernatural landscapes” και όπως προδίδει ο τίτλος έχει θέμα διάφορα τοπία. Τοπία όμως από μία άλλη οπτική γωνία. Η δουλειά της είναι η εξερεύνηση της παράλληλης πραγματικότητας. Οι εικόνες που δημιουργεί είναι επηρεασμένες απ΄τον σουρεαλισμό αλλά και τα ψυχομετρικά τεστ Rorschach. Όταν κοιτάς τις φωτογραφίες παρατηρείς το ίδιο τοπίο να αντικατοπτρίζεται. Σαν να «εξελίσσεται» σε δύο παράλληλα σύμπαντα. Όσοι βρίσκεστε στην Πάτμο θα ήταν ωραίο να δείτε την έκθεση αυτή που σήμερα και αύριο είναι οι τελευταίες μέρες. Όσοι πάλι ενδιαφέρεστε για το έργο της μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο site της.

Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες της έκθεσης: [gallery-362715]   Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.