REAL LIFE TODAY I LOVE

Μήπως δεν σηκώνουμε κεφάλι;


16 Φεβρουαρίου 2015

d2c25d2c120108f095737a53e5cd51591.jpg

Ξέρετε πως ξοδεύουμε 4 χρόνια από τη ζωή μας κοιτώντας την οθόνη του κινητού μας; Έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείτε πως έχετε περάσει το στάδιο του εθισμού και το κινητό σας έχει γίνει εκτός από προέκταση του χεριού σας και προέκταση της ζωής σας;

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ανθρώπους που δεν σηκώνουν κεφάλι από το κινητό τους τηλέφωνο ενώ πίνουν ποτό με τον σύντροφό τους ή με αγαπημένους φίλους. Τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets έχουν δημιουργήσει μια ψηφιακή στρατόσφαιρα στην οποία μπαίνουμε και η έλξη τους είναι τόσο ισχυρή, που κάνει όλα τα υπόλοιπα να μοιάζουν βαρετά και ανούσια. Αυτό είναι ο ορισμός του απόλυτου εθισμού. Τίποτα δεν μας φαίνεται τόσο ενδιαφέρον όσο ένα check in στο facebook ή ένα upload στο instagram.

Είμαι κι εγώ  από τους ανθρώπους που αγαπώ το κινητό μου τηλέφωνο και την ευκαιρία άμεσης επικοινωνία που μου προσφέρει με τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους. Μα εδώ νομίζω πως είναι η διαφορά! Αυτό που μου αρέσει είναι η επικοινωνία που ξεκινάει από το κινητό μου και καταλήγει σε μια όμορφη βόλτα, σε ένα τραπέζι με αληθινό φαγητό -κι όχι emoticons- και κουβέντες με φίλους που τους κοιτάω και με κοιτάνε στα μάτια. 

Ας προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη στάση γύρω από τη χρήση όλων αυτών των συσκευών. Και την επόμενη φορά που θα ζούμε κάτι ενθουσιώδες, ας το βιώσουμε κι ας μην το κοινοποιήσουμε, δεν τρέχει τίποτα!