REAL LIFE TODAY I LOVE

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: η πρόβα generale που εντυπωσίασε


25 Ιουνίου 2015

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό, με έναν τετραήμερο κύκλο εκδηλώσεων κάνοντας focus στο μέλλον. Και με αυτό εννοώ πως το Ίδρυμα Νιάρχος καλωσόρισε φιλόξενα πρώτα τα παιδιά και ύστερα τους συνοδούς τους με πολλές και kids friendly εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, ολονύχτιες προβολές, πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες αλλά και όλους όσους το επισκέφτηκαν γεμάτοι περιέργεια για το τεράστιο εγχείρημα.

_MG_8165_Responsive

Οι 27,000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο μια προσομοίωση του μέλλοντος, τότε που το μεγαλόπνοο έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο κοινό. Οι εκδηλώσεις ήταν όλες ευφάνταστες και καλοστημένες, μέσα από μια φρέσκια ματιά και μου έδωσαν μια πολύ συγκεκριμένη αίσθηση: πως το Ίδρυμα Νιάρχος έρχεται να προτείνει κάτι καινούργιο, κάτι ουσιαστικά ευρωπαϊκό, με την ολοκληρωμένη και υγιή έννοια του όρου.

_MG_7633_Responsive

4 ημέρες -και νύχτες- εκδηλώσεων αφιερωμένες στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα με τους Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών μουσικής, ηλικίας 10 έως 22 ετών, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη και το Διονύση Σαββόπουλο να ανοίγουν την τεράστια υπαίθρια γιορτή. Το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από πίσω του Renzo Piano έδωσαν την αίσθηση πως εδώ κάτι πάει να γίνει και θα είναι καλαίσθητο και προσανατολισμένο στους θαμώνες του.

_MG_7725_Responsive

Επίσης, το Video Art Project "Fireflies in the Night" προβλήθηκε εκεί. Το ομολογουμένως προσωπικά αγαπημένο highlight ήταν η παρουσία του θρυλικού Κασπάροφ την Τρίτη που έπαιξε σκάκι με τους μελλοντικούς διαδόχους του, πιτσιρικάδες από τον Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης που είχαν την τύχη να χάσουν από τον καλύτερο... Το Πάρκο αναμένεται να παραδοθεί το Μάρτιο του 2016 στο κράτος. Εύχομαι και ελπίζω αυτό το τεράστιο και εκπληκτικό δώρο να αξιοποιηθεί, να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

σκακι με παιδια