REAL LIFE TODAY I LOVE

Πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι και μετά μεγάλοι αθλητές


14 Οκτωβρίου 2015

football-980x6481.png

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη των παιδιών είναι η άθληση. Κι εδώ θα μπορούσα να σταματήσω, μιας και θεωρώ τον αθλητισμό ως το βασικότερο συστατικό για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και σχεδόν αυτονόητο κομμάτι και της δικής μου καθημερινότητας αλλά και των παιδιών μου.

Θα μπορούσα να γράφω σελίδες επί σελίδων για τα οφέλη της άσκησης, μιας και από πολύ μικρή ηλικία ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Σαν μητέρα πλέον, αναζητώ τρόπους και τόπους που η άθληση μπορεί και για τα δικά μου παιδιά να γίνει ενδιαφέρουσα και αντίστοιχα κομμάτι και της δικής τους ζωής.

Ένα από τα πιο αξιέπαινα προγράμματα σχετικά με τον νεανικό αθλητισμό είναι το πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης "Αθλητικές Ακαδημίες". Εδώ και περίπου ένα χρόνο υλοποιείται το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ που έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 125 Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο να μάθουν τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

Σήμερα το πρόγραμμα στέκεται δίπλα σε 10.000 μικρούς αθλητές, ηλικίας 7 εως 10 ετών, προσφέροντας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους καθώς και υψηλού επιπέδου αθλητικό εξοπλισμό για τις προπονήσεις τους. Επιπλέον διασφαλίζει ότι η ομάδα των 450 προπονητών των Ακαδημιών αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία σε παιδιά αυτής της ηλικίας. Παράλληλα φροντίζει να ενισχύει συνεχώς την τεχνική τους κατάρτιση, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ψυχή και το συναίσθημα τους. Τέλος, βρίσκεται στο πλευρό των γονιών με την επιστημονική ομάδα του προγράμματος και προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε ψυχολογικό, παιδιατρικό αλλά και διατροφικό επίπεδο, τόσο μέσα από την πραγματοποίηση επιστημονικών ομιλιών στις Ακαδημίες όσο και μέσα από το site του προγράμματος (www.sportscademies.opap.gr) όπου οι γονείς μπορούν να είναι σε συνεχή επικοινωνία με την επιστημονική ομάδα, θέτοντας τις ερωτήσεις τους και λαμβάνοντας απάντηση εντός 48 ωρών.

Κάθε project που έρχεται να ενισχύσει την υγεία και την ευεξία των παιδιών, θα με βρει ένθερμη υποστηρίκτρια. Άλλωστε καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε πως το σώμα μας είναι ο ναός της ψυχής μας και πρέπει να το προσέχουμε από μικρή ηλικία.