REAL LIFE TODAY I LOVE

Για όνομα…πόσο γέλιο χωράει στο θέατρο Αλίκη;


26 Οκτωβρίου 2015

gia_onoma_PHOTO_2.jpg

Μια θεατρική βόλτα κι ύστερα κάπου για φαγητό ή ποτό στο κέντρο είναι πάντα έξοδος ανεκτίμητης αξίας. Μου αρέσει πολύ που έχει αρχίσει επιτέλους να χειμωνιάζει και οι θεατρικές σκηνές έχουν "ανάψει" τις μηχανές για τα καλά. Την Παρασκευή το βράδυ λοιπόν, ξεκίνησα για να δω την παράσταση αγαπημένων φίλων και παρόλο που ήμουν ομολογουμένως αρκετά κουρασμένη, με τις υποχρεώσεις να αυξάνονται όλο και περισσότερο αυτό το διάστημα, τελικά διαπίστωσα πως άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η κωμωδία "Για όνομα…" των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ο σκηνοθέτης αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα σπαρταριστό έργο που στη Γαλλία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες. Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια και τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε και στην Αθήνα στο θέατρο Αλίκη, από έναν θίασο που δίνει ρεσιτάλ.

3

Ο Βικτόρ (Φ.Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Β.Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιέρ (Χ.Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μ.Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την Άννα που έχει αργήσει και κουβεντιάζουν στη σκηνή περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Και ποιο θα είναι το όνομα αυτού; Η απάντησή του θα είναι μια σκέτη χειροβομβίδα που θα μετατρέψει τη σκηνή σε απόλυτο χάος, επιβεβαιώνοντας πως "ένα παιδί φέρνει την ευτυχία, αλλά το όνομα που θα πάρει μπορεί να φέρει τεράστιους μπελάδες".

gia-onoma-photo-4

Όλος ο θίασος ήταν φοβερός. Οι ερμηνείες, καταπληκτικές σε ένα κείμενο που το στηρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δοσμένη από μια φρέσκια ματιά, σε γρήγορο tempo και διαλόγους που μας κράτησαν γερά, η ομάδα κατάφερε να στήσει μια ωραία πλατφόρμα και να επικοινωνήσει με το κοινό σε ένα επίπεδο παρέας με μια γλώσσα σημερινή. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν και τα σκηνικά που ήταν καταπληκτικά, μια δουλειά της Αθανασίας Σμαραγδή που της στέλνω ένα μεγάλο μπράβο μέσα από την καρδιά μου. Πρόκειται για μια ευχάριστη και ζωντανή παράσταση, χωρίς κενά αμηχανίας και με ενδιαφέρουσες συναισθηματικές εναλλαγές. 

Μια βόλτα από το Θέατρο Αλίκη θα σας πείσει και σίγουρα θα σας εξασφαλίσει ένα υπέροχο βράδυ!

12144093_436915889825179_64789230_n#selfie at theatre with #adorable_friends