REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Το μπλε της θάλασσας


29 Ιουνίου 2016

3-37-980x611.jpg

Είμαι λάτρης των ταξιδιών, του φυσικού τοπίου, των ελληνικών νησιών και, πάνω απ' όλα, της θάλασσας. Όσο δε χορταίνω τα παιδιά μου άλλο τόσο δε χορταίνω το μπλε της χρώμα, την ηρεμία της, την αγριάδα της και την τεράστια αγκαλιά της που μας χωράει όλους. Νιώθω πραγματικά τυχερή που μπορώ να βρεθώ κοντά της όποτε νιώσω την ανάγκη της και η αλήθεια είναι ότι, όπως όλοι, θα ήθελα να είχα το χρόνο να τη χαίρομαι ακόμα περισσότερο. Όμως, όπως πολύ σωστά λένε, αν δεν μας λείψει κάτι, δύσκολα το εκτιμάμε όσο του αξίζει.

bluelight

Θυμηθείτε πώς νιώθετε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν μπαίνετε στο νερό, μετά από διάλειμμα μηνών, για το πρώτο μπάνιο της χρονιάς. Για εμένα τουλάχιστον, η αίσθηση είναι μοναδική. Στο πρώτο κιόλας λεπτό το μυαλό μου χαλαρώνει και «φεύγει» μακρυά από τις έννοιες της καθημερινότητας. Η κούραση, ξαφνικά, δεν υπάρχει και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να μείνω μέσα με τις ώρες, κολυμπώντας σαν μικρό παιδί. Χρόνια τώρα, είναι κάποιες φορές που σκέφτομαι ότι εγώ ίσως να διασκεδάζω περισσότερο και από τα παιδιά μου! Λέγοντας «διασκεδάζω», μόλις σκέφτηκα ότι παρέλειψα να σας πω και ότι άλλος ένας λόγος που λατρεύω να πηγαίνω στη θάλασσα είναι η διασκέδαση, η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, συνδυάζεται και με εκπληκτική γυμναστική. Κάποιες φορές κάνω λίγες ασκήσεις μέσα στο νερό, άλλες παίζω με την παρέα μου στην παραλία και άλλες, απλά, κολυμπάω με τις ώρες –αυτό κι αν είναι γυμναστική!

Τώρα, αν με ρωτήσει κανείς, ποιες θάλασσες προτιμώ ή αν περνάω καλύτερα στα νησιά του Ιονίου απ’ ό,τι στα νησιά του Αιγαίου, δεν ξέρω αν έχω απάντηση, ειλικρινά. Όμως, μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα ελληνικά νησιά και τις ελληνικές θάλασσες δεν τις αλλάζω με τίποτα. Όπου κι αν έχω πάει, έχω λατρέψει το μέρος -όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες! - και έχω περάσει υπέροχα.

spetses 1

blueshoes

Κι αν καμιά φορά ο καιρός είναι βροχερός και ξυπνάνε άλλα συναισθήματα, νιώθω και πάλι ωραία γιατί αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ πως είμαι ζωντανή.

Santorini

Santorini2

Αν, λοιπόν, υπάρχει κάτι που με κάνει να μη νιώθω και τόσο ωραία –ας πούμε ότι νιώθω άσχημα, ή αμήχανα, ή ότι εκνευρίζομαι καμιά φορά-, αυτό είναι η ιδέα ότι η θάλασσα θα πάψει να είναι μπλε αν συνεχίσουμε να μην της φερόμαστε με την αγάπη που της αξίζει. Δεν το λέω αυτό διδακτικά. Καθόλου. Ουσιαστικά, θέλω να πω ότι όλοι μας, ο καθένας χωριστά, χρειάζεται να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την καθαριότητα. Τα σκουπίδια είναι πολλά γιατί εμείς είμαστε πολλοί. Δεν είναι «λίγο το κακό» όταν ο καθένας μας αφήνει ένα σκουπιδάκι, γιατί δεν είμαστε λίγοι.

Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα που έχω όταν σκέφτομαι πως ίσως στο μέλλον κριθούν ακατάλληλες πολλές από τις παραλίες μας. Αν χαθεί η εξωτερική ομορφιά, γενικότερα -αλλά και ειδικότερα-, αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει, εμείς οι ίδιοι την εσωτερική. Εμένα προσωπικά, αυτή η σκέψη με φοβίζει, γι' αυτό και δεν μπορώ να μη νοιάζομαι για την ομορφιά γύρω μου, άρα και για τη δική μου και του οτιδήποτε με περιβάλλει.

bluehat

Κατά τ’ άλλα, είμαι σίγουρη ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το μπλε είναι το δημοφιλέστερο «αγαπημένο» χρώμα ούτε ότι συμβολίζει την ηρεμία, την καθαρή σκέψη και την καθαρότητα της ψυχής. Φαντάζομαι πως αγαπάτε κι εσείς το μπλε όσο κι εγώ, γι’ αυτό θέλω να ελπίζω πως θα μπορέσουμε όλες να περάσουμε άλλο ένα μοναδικό, μπλε καλοκαίρι απολαμβάνοντας την ομορφιά -που, για την ώρα, είναι αρκετή- γύρω μας! Αλλά για να είναι και το επόμενο, εξίσου, απολαυστικό, ας αρχίσουμε όλες να νοιαζόμαστε για κάθε είδους ομορφιά!

togetherblue

Έτσι όπως νοιάζομαι για το σώμα μου, το πρόσωπό μου και τα μαλλιά μου, το ίδιο νοιάζομαι και για το μπλε της θάλασσας. #careforhair #careforher #jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για την ομορφιά σας και την ομορφιά γύρω σας.