REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Το σώμα μου είναι ό,τι πολυτιμότερο μου ανήκει


13 Ιουλίου 2016

picmonkey-collage-8.jpg

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές και σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Είμαστε σε μία συνεχή διαδικασία προσπάθειας να κατακτήσουμε περισσότερα και να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα και ξεχνάμε ποια είναι η βασική προϋπόθεση, καταρχήν, για να ζήσουμε περισσότερα και να πετύχουμε και τους παραπάνω στόχους: η υγεία του σώματός μας.

Δεν συνειδητοποιούμε πόσο αδιαμαρτύρητα το σώμα μας μάς υπακούει, "τρέχει" μαζί μας, μας "μεταφέρει" από μέρος σε μέρος και μας προσφέρει κάθε φορά απλόχερα ό,τι καλύτερο μπορεί. Είναι λογικό να μας παρασύρει η καθημερινότητά μας και να μην προλαβαίνουμε να το σκεφτόμαστε όσο συχνά χρειάζεται. Ωστόσο, αυτό που παρατήρησα εγώ για τον εαυτό μου είναι ότι αρχίζω να σκέφτομαι προς αυτή την κατεύθυνση κάθε φορά που "χτυπάει κάποιο καμπανάκι", δηλαδή, ευτυχώς, σπάνια!

7

Δεν τα αγαπώ καθόλου αυτά τα καμπανάκια γι' αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να λειτουργώ έτσι που να νιώθω όμορφα με το σώμα μου και τον εαυτό μου. Και όμορφα νιώθω όταν το σώμα μου έχει δύναμη και υγεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι κάθε μέρα όλη μέρα σε ένα γυμναστήριο -αυτό μου είναι και πρακτικά αδύνατο- αλλά για εμένα το να διατηρηθεί ένα σώμα υγιές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το γυμνάζουμε καταπιεστικά, κουράζοντάς το. Νομίζω πως το καλύτερο είναι να το ακούμε!

10

Πώς το ακούω εγώ; Μετά από ώρες δουλειάς και συσκέψεων, δεν είμαι εγώ αυτή που ζητάει να γυμναστεί αλλά εκείνο. Και άλλες μέρες μου ζητάει να τρέξει, άλλες να κάνει ποδήλατο, άλλες να παίξει τέννις, άλλες να "πάρει τα βουνά" και πολλά πολλά άλλα! Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές συνεννοούμαστε μεταξύ μας, δεν αποφασίζει εντελώς από μόνο του! Και, θα το πω κι αυτό, είναι και πολλές άλλες φορές που θέλει να χορέψει σα να μην υπάρχει αύριο, αλλά δεν του κάνω πάντα αυτή τη χάρη!

4

6

Όμως, όπως με "ακούει" αυτό, το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Αυτό σημαίνει πως κι όταν θέλει να ξεκουραστεί φροντίζω να του δώσω αυτό που χρειάζεται. Δεν μπορώ να μη νοιάζομαι για ό,τι πολυτιμότερο έχω -βέβαια, γράφω "πολυτιμότερο" και σκέφτομαι τα παιδιά μου, αλλά θα προσπαθήσω για λίγο ακόμα να συγκεντρωθώ σε όσα θέλω να μοιραστώ.

3

Το σώμα μας είναι ένα υπέροχο όργανο που το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να του κάνουμε είναι να το αφήσουμε να σκουριάσει. Ένα ακούρδιστο και σκουριασμένο πιάνο δεν είναι ένα όμορφο πιάνο. Κι εμένα η ομορφιά με νοιάζει. Άρα και η υγεία, και η ευεξία, και η δύναμη, και η ζωή. Και έχω πολλή όρεξη για ζωή!

5

Έτσι όπως νοιάζομαι για το πρόσωπό μου και για τα μαλλιά μου, το ίδιο νοιάζομαι και για το σώμα μου! #careforhair #careforher #jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για την ομορφιά σας και την ομορφιά γύρω σας.