REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Η δύναμή μου είναι οι συνεργάτες μου


Τζένη Μπαλατσινού

29 Δεκεμβρίου 2016

edit-img-7994croped.jpg

Πώς συνήθιζαν να λένε οι παλιοί ότι πίσω από κάθε δυνατό άντρα κρύβεται μία δυνατή γυναίκα; Ε, πίσω από κάθε επιτυχία, πίσω από κάθε ένα δύσκολο εγχείρημα που καταφέρνει να γίνει πραγματικότητα, κρύβεται μία δυνατή ομάδα. Χωρίς την ομάδα, δεν γίνεται τίποτα. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά –σίγουρα όχι τόσα όσα μπορούμε με παρέα.

Είναι ωραίο να νιώθουμε ότι είμαστε δυνατοί, βαθιά προσηλωμένοι στους στόχους μας και αποφασισμένοι να καταφέρουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας. Είναι πιο ωραίο και πιο χρήσιμο, επίσης, να καταλάβουμε από νωρίς ότι τη δύναμη την έχουν οι πολλοί και ένα από τα βασικότερα πράγματα για να «δέσει η συνταγή» είναι η εμπιστοσύνη.

4

Εμπιστοσύνη στους άλλους και εμπιστοσύνη στην κρίση μας και το ένστικτό μας. Αν δεν εμπιστευτούμε τους άλλους δεν θα δημιουργηθεί ποτέ ένα ομαδικό πνεύμα –ο καθένας δίνει τον καλύτερο εαυτό του και συνδυαστικά προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η θετική έκβαση της ομαδικότητας. Καμιά φορά, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευχάριστα –λογικό και αναμενόμενο.

Εκεί είναι που χρειάζεται ακόμα περισσότερο να έχουμε δημιουργήσει από πριν μία ομάδα και να νιώθουμε, και να είμαστε, όντως, μέρος αυτής. Γιατί εκείνες είναι οι στιγμές που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο ένας τον άλλον, οι στιγμές που χρειαζόμαστε στήριξη. Εκεί είναι που διαπιστώνουμε ακόμα πιο έντονα πόσο χρήσιμο είναι να λειτουργήσει και ένα άλλο μυαλό για να βρεθεί λύση, και ένα άλλο, και ένα άλλο… Και τσουπ(!) έρχεται η ιδέα και έχουμε χρόνο και διάθεση για αγκαλιές και φιλιά ξανά.

Και δεν είναι απίστευτο το πόσο όμορφα νιώθεις με τη δουλειά σου όταν υπάρχει αγάπη με τους συνεργάτες σου; Για εμένα, όταν κάποιος λέει ότι αγαπάει τη δουλειά του σημαίνει ότι αγαπάει και τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύει. Δεν θα πάει τίποτα πολύ μακριά, αν δεν αναπτυχθούν συναισθήματα, ακόμα και αν αυτό με το οποίο ασχολούμαστε είναι ό,τι ονειρευόμασταν πάντα να κάνουμε. Δεν μιλάω για άνευ λόγου συναισθηματισμούς –άλλωστε, το έχουμε πει: Ισορροπία σε όλα, είναι το παν.

6

Και η ανισορροπία, βέβαια, καλή είναι! Αν όλα γίνονται comme il faut, δεν έχει πλάκα. Άλλωστε, ο αγαπημένος μου κανόνας είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες. Άρα, αν θέλω να βγάλω selfie με τις sis της ενήλικης ζωής μου, ενώ δουλεύουμε, θα τη βγάλω. Αν αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα, αυτό θα κάνω.

Και, πραγματικά, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτούς τους ανθρώπους γύρω μου. Κόβει ο ένας, ράβει ο άλλος. Αυτά, τις ώρες εργασίας. Τις υπόλοιπες, χαμογελάει ο ένας, γελάει ο άλλος, ξεκαρδιζόμαστε όλοι. Ναι, συχνά περνάω και τον ελεύθερο χρόνο μου με συνεργάτες και αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Δεν με ενοχλεί, δηλαδή, να φύγω από τη δουλειά και να περάσω κάποιες μέρες διακοπών μαζί με συνεργάτες μου, γιατί απλά δεν είναι εφιάλτης για εμένα η δουλειά –είναι όμορφη συνύπαρξη με αγαπημένους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και κοντινούς στόχους. Είναι ευτυχία.

#careforhair #careforher
#jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για τους φίλους σας και την ομορφιά γύρω σας.