REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Είμαστε τόσο δυνατές, όσο αισθανόμαστε


Τζένη Μπαλατσινού

1 Δεκεμβρίου 2016

jennycares.jpg

Μία Τετάρτη όπως όλες οι άλλες. Πρωινό ξύπνημα, αγκαλιές με τα παιδιά, κίνηση, δουλειά, υποχρεώσεις...Για τις περισσότερο ανυπόμονες θα μπορούσε να είναι και η "30 μέρες για τα Χριστούγεννα" μέρα. Όμως η 25η Νοεμβρίου ήταν η «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» και σε αυτό τον "τίτλο" ίσως πρέπει και να σταθούμε.

Γνωρίζω πως ο φεμινισμός από κάποιους έχει παρεξηγηθεί, όμως ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω τα λόγια της G.D. Anderson και να πω ότι "ο φεμινισμός δεν έχει να κάνει με το να γίνουν οι γυναίκες ισχυρές. Οι γυναίκες είμαστε ήδη ισχυρές. Έχει να κάνει με το να αλλάξει ο τρόπος που ο κόσμος αντιλαμβάνεται αυτή τη δύναμη". Και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να μιλάμε. Να έχουμε φωνή. Να εκφράζουμε όλα όσα αισθανόμαστε.
Μπορεί αυτό να είναι αυτονόητο για πολλές από εμάς, για μερικές όμως δεν είναι. Χρειάζεται ένα χέρι, μία αγκαλιά, μία ματιά πίστης για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και τα συναισθήματά τους να γίνουν τα θεμέλια που θα τις εξυψώσουν. Και κάπως έτσι φέρνω στο νου μου το νέο ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση των γυναικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη W.I.N Hellas με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Schwarzkopf, που γίνεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, "Million Chances".

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νέο κύκλο 15 εβδομαδιαίων δωρεάν σεμιναρίων, που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από θέματα που αγγίζουν τις προσωπικές σχέσεις, την οικογένεια, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τις αλλαγές και την ανάπτυξη προσωπικότητας. Στην Αθήνα, η Ακαδημία ASK του Schwarzkopf άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο του «Million Chances», μια νέα καμπάνια που «αγκαλιάζει» και απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με βασική μέριμνα την ενδυνάμωσή τους με οποιοδήποτε τρόπο. Ενώ, στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

"Lets turn no chance into a million chances". Πόσο αλήθεια κρύβεται σε αυτή τη φράση και πόση δύναμη. Πόσες γυναίκες βρίσκουν σε αυτά τα σεμινάρια την ευκαιρία που ψάχνουν για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες στην ζωή και να μετράτρεψουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της σε κάτι το χειροπιαστό...το υπαρκτό. Πόσες γυναίκες έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν.

"Μία γυναίκα με φωνή είναι - κατά ορισμό - μία δυνατή γυναίκα", έχει πει η Melinda Gates και με βρίσκει 100% σύμφωνη.

#careforhair #careforher
#jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για την ομορφιά σας και την ομορφιά γύρω σας.