REAL LIFE TODAY I LOVE

Πώς γυμνάζουμε τον κορμό μας


Τζένη Μπαλατσινού

17 Ιανουαρίου 2017

Πώς γυμνάζουμε τον κορμό μας

 

Ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι ιδανικός, λοιπόν, για να νιώσουμε αγάπη, που τραγούδαγε και η Donna Summer, για εμάς τις ίδιες και το κορμί μας. Και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται πράξη; Με γυμναστική. Αποκτώντας ένα πιο δυνατό σώμα, νιώθουμε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γι αυτό και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας δύο από τις αγαπημένες μου ασκήσεις, που δουλεύουν τον "πυρήνα" μας. 

Και όπως λέει και ο Κωνσταντίνος Φλίγκος, Strenght & Physical Conditioning Coach και Exclusive Distributor & Authorized ViPR Master Trainer: 

"Εάν προπονείστε για πρώτη φορά ή θέλετε να επαναφέρετε το σώμα σας στην αρχική του μορφή, είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει σε περιοδικά ή ίσως ο γιατρός σας έχει συστήσει την προπόνηση του ‘‘πυρήνα’’.

Ο "πυρήνας" περιγράφει ακριβώς όλο μας το σώμα, εκτός από τα πόδια και τα χέρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σκεφτείτε τους γλουτούς σας, τους γοφούς, τους κοιλιακούς μυς, το εσωτερικό των κοιλιακών μυών και την ωμοπλάτη ως τον ‘‘πυρήνα’’ σας. Ο Πυρήνας είναι η ‘‘δύναμη’’ που δημιουργείται, προκειμένου να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε κίνηση. 

Προκειμένου να γυμνάσουμε τον πυρήνα μας αποτελεσματικά, θα πρέπει να γυμνάσουμε και όλους τους μυς που εμπλέκονται. Αυτοί οι μύες πρέπει να εργαστούν μαζί σαν ομάδα". 

Οι δύο ασκήσεις που πραγματικά θα σε σώσουν 

1η Άσκηση 

    Λάβε θέση για κάμψεις με τα χέρια τεντωμένα.
    Σήκωσε από το έδαφος το αριστερό πόδι τεντωμένο.
    Επανέλαβε την κίνηση με το άλλο πόδι και εκτέλεσε την εναλλάξ επί 30 δευτερόλεπτα.

2η άσκηση

    Λάβε θέση για κάμψεις με τα χέρια τεντωμένα.
    Σήκωσε τον δεξί μηρό προς τα έξω και πλάγια, λύγισε το γόνατο και προσπάθησε να το φέρεις όσο πιο κοντά μπορείς προς στο στήθος.
    Επανέφερε το γόνατο στην αρχική του θέση.
    Επανέλαβε την κίνηση με το άλλο πόδι και εκτέλεσε την εναλλάξ επί 30 δευτερόλεπτα.

*χρόνος εκτέλεσης για κάθε άσκηση από 10 δευτερόλεπτα έως 60 δευτερόλεπτα

​Το ολόσωμο Jumpsuite που φοράω μπορείτε να τo βρείτε στο JYou εδώ