REAL LIFE TODAY I LOVE

Η τετραετία 2012-2015 ήταν ευλογημένη περίοδος για σένα;


Τζένη Μπαλατσινού

19 Φεβρουαρίου 2017

captureb.jpg
Προχθές όμως, προς μεγάλη μου ικανοποίηση κατάφερα  να διαβάσω σε μία ημέρα ένα μικρό βιβλίο 90 σελίδων που μου χάρισε ένα φίλος μου. Την "Κραυγή Σιωπών" του Γιώργου Αθανασέλλη από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
Χημικός με διδακτορικό που τον κέρδισε η συγγραφή διηγημάτων, αρθρογράφος στο protagon.gr για κάποια χρόνια, ο Γιώργος Αθανασέλλης καταφέρνει μέσα σε τριάντα μικρά διηγήματα να περιγράψει τη μεταμορφωτική τετραετία  2012-2015 στην Ελλάδα, συγκρίνοντας την με δεδομένα της προηγούμενης δεκαετίας. Κάποιοι ελευθερώθηκαν, άλλοι εγκλωβίστηκαν. 
 
 
Αβίαστη γραφή, εύστοχη, αληθινή και ίσως βιωματική κάπου, σε βάζει στην ευχάριστη διαδικασία να πάρεις το μολύβι και να υπογραμμίσεις αρκετές αλήθειες..
Οι ιστορίες του βιβλίου ενέπνευσαν τη φωτογράφηση και την ταινία μικρού μήκους "Βιράζ" με τον Ιβάν Σβιτάιλο και σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Φραγκόπουλου. 
 
 

"Βιράζ" teaser from Sebastian Fragopoulos on Vimeo.

 
"Σου έχω μία ευχή: ευχήσου να καταφέρεις να ολοκληρώσεις εκείνο το παζλ που κρατάς στο πατάρι σου. Εκείνο το παζλ που σου χάρισαν όταν ήσουν μικρό παιδί, που το ξεκίνησες αλλά άφησες στη μέση, αφού τα πολύχρωμα φώτα γύρω σου έγιναν καλύτερη συντροφιά, καθώς περνούσαν τα χρόνια. Εκείνο το παζλ , που μόλις ένιωσες να κολλάς μπροστά στην αδυναμία να βρεις το επόμενο κομμάτι το καταχώνιασες στο πατάρι και το ξέχασες "
 
Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει, οπότε ανάμεσα σε χαρταετούς, παιδιά, φίλους,αποδράσεις και ξεκούραση είναι μία καλή ευκαιρία να κλείσουμε λίγο το internet και να  διαβάσουμε ένα βιβλίο.