REAL LIFE TODAY I LOVE

Ποιος είναι ο πραγματικός ορισμός της ομορφιάς;


Τζένη Μπαλατσινού

23 Φεβρουαρίου 2017

img-3642.JPG

Η ομορφιά είναι η αλήθεια. Η ομορφιά είναι η ευτυχία. Πολλοί προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν την ομορφιά, να μιλήσουν γι αυτήν με επιστημονικούς όρους, ακόμα και να την ορίσουν μαθηματικά. Όμως μοιάζει πάντα κάτι μυστηριώδες. Ίσως και γι αυτό να έχει εμπνεύσει ζωγράφους και τραγουδοποιούς, γενιές και γενιές καλλιτεχνών, ολόκληρα κινήματα. Την εποχή της Αναγέννησης οι καλλιτέχνες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν με αντικειμενικό τρόπο το ωραίο, την αρμονία και τη χάρη, με αποκορύφωμα τον Μποτιτσέλι, όπου στα μυθολογικά του θέματα, εργάστηκε για την ανάδειξη της γυναικείας χάρης.

 

Τι είναι ομορφιά τελικά; Αλήθεια δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι η ευτυχία είναι ομορφιά. Οι στιγμές που αισθανόμαστε ελεύθερες και αληθινές. Οι στιγμές που νιώθουμε ότι είμαστε ζωντανές. Τότε η ομορφιά εκδηλώνεται μέσα από το πρόσωπό μας. Ένα αβίαστο χαμόγελο είναι ομορφιά. Ωστόσο, πάντα χρειαζόμαστε ένα boost ή κάτι που θα διατηρήσει και θα αναδείξει αυτό που η ψυχή μας νιώθει. Καλή διατροφή, γυμναστική, ύπνος και τα σωστά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Δαλέγω προσεκτικά λοιπόν τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιώ. Πρόσφατα, ανακάλυψα την αντιγηραντική σειρά περιποίησης της Cleria. 

Στα αγαπημένα μου μπήκε η Cleria Lift Effect Cream, η24ωρη κρέμα προσώπου για ώριμες επιδερμίδες, πλούσια σε αντιγηραντικούς παράγοντες, όπως το πολύτιμο έλαιο μαστίχας (που ενεργοποιεί την πρωτεϊνη νεότητας Klotho ή Κλωθώ, στη γλώσσα μας, η οποία ανακαλύφθηκε το 1997 και πήρε το όνομα από τις τρεις Μοίρες της ελληνικής μυθολογίας και συγκεκριμένα από εκείνη που πλέκει το νήμα της ζωής - πόσο υπέροχο), Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα, προβιταμίνη Β5, υαλουρονικό οξύ τριπλής δράσης, πολυσακχαρίτες από χαρούπι και ronacare. Όλα αυτά σίγουρα μας φαίνονται αρκετά επιστημονικά, αλλά η επιστήμη αγαπά να αναδεικνύει την ομορφιά.

Την ομορφιά αυτή που αισθανόμαστε σε ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπό μας. Που την βλέπουμε σε καλοκαιρινές μας φωτογραφίες με μαλλιά βουτηγμένα στο αλάτι της θάλασσας και μάτια που λάμπουν περισσότερο και από τον ήλιο. Η ομορφιά είναι στην καρδιά μας και η λάμψη της είναι ικανή να φωτίσει τον κόσμο όλο γύρω μας. Αρκεί να τραβήξουμε τις "κουρτίνες" που την εμποδίζουν, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη βοήθεια.

Είμαστε κορίτσια, κόρες, σύντροφοι, μητέρες, γυναίκες. Είμαστε η δημιουργία και η αλλαγή και αυτό είναι η ομορφιά μας. Ας την αναδείξουμε και ας την προσέχουμε σα να είναι η κληρονομιά μας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα