REAL LIFE TRUE STORIES

Ένα 2χρονο κορίτσι μόλις έγραψε ιστορία ως το νεότερο μέλος της Αμερικανικής Mensa με IQ 146


The Jennettes

27 Μαΐου 2021

kids iq
Ένα 2χρονο κορίτσι μόλις έγραψε ιστορία ως το νεότερο μέλος της Αμερικανικής Mensa. Η Kashe Quest από την California έχει IQ 146 και έγινε δεκτή στην κοινωνία υψηλού IQ της Mensa, σύμφωνα με το Fox 11 Los Angeles.

Ένα 2χρονο κορίτσι μόλις έγραψε ιστορία ως το νεότερο μέλος της Αμερικανικής Mensa. Η Kashe Quest από την California έχει IQ 146 και έγινε δεκτή στην κοινωνία υψηλού IQ της Mensa, σύμφωνα με το Fox 11 Los Angeles.

Το επίτευγμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μέσες βαθμολογίες IQ συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 85 και 115 στις ΗΠΑ, αναφέρει η Healthline. Επιπλέον, η Mensa δέχεται μόνο άτομα που λαμβάνουν βαθμολογίες IQ που βρίσκονται στο κορυφαίο 2% του πληθυσμού.

«Η Kashe είναι ένα αξιοθαύμαστο κορίτσι και αυτό που μπορεί να είναι σπάνιο εδώ είναι ότι τα χαρίσματα της Kashe έχουν αναγνωριστεί τόσο νωρίς στη ζωή. Οι γονείς της θα είναι σε θέση να τη βοηθήσουν με μερικές από τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προικισμένοι νέοι. Το να είσαι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο δεν είναι πάντα εύκολο και η Mensa κατανοεί τη σημασία του να έχεις προκλήσεις, να αναγνωρίσουν τις δυνατότητές σου και να γιορτάσουν τα επιτεύγματα σου», ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αμερικής Mensa Trevor Mitchell είπε στο Fox News μέσω email.

Η Kashe, η οποία πλησιάζει την ηλικία των 3 ετών, έχει κάνει πολλά ακαδημαϊκά βήματα στα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμη πολλά νήπια στην ηλικία της. Σύμφωνα με το Fox 11, η Kashe μπορεί να μετρήσει έως το 100, να προσδιορίσει και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ ανά σχήμα και να επιλέξει στοιχεία στον περιοδικό πίνακα.

Οι ικανότητές της στην επικοινωνία είναι επίσης προηγμένες, ήδη γνωρίζει 50 σημάδια της νοηματικής γλώσσας, μαθαίνει αγγλικά, ισπανικά και ανάγνωση.

Ενώ μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ιατρική Σχολή του Harvard δηλώνει ότι «τα μωρά είναι έτοιμα να μάθουν γλώσσα - οποιαδήποτε γλώσσα - ενώ είναι ακόμα στη μήτρα, και γεννιούνται έτοιμα να συνεχίσουν αυτό το έργο», οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να μαθαίνουν να διαβάζουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου.

«Αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι η μνήμη της ήταν πολύ μεγάλη. Απλώς έπαιρνε τα πράγματα πολύ γρήγορα και ενδιαφερόταν πραγματικά να μάθει. Περίπου 17, 18 μηνών, είχε αναγνωρίσει όλο το αλφάβητο, τους αριθμούς, τα χρώματα και τα σχήματα», είπε η μητέρα της Kashe, Sukhjit Athwal στο Fox 11.

Ωστόσο, η Athwal σημείωσε ότι η Kashe έχει πολλές ομοιότητες στη συμπεριφορά με άλλα μικρά παιδιά της ηλικίας της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων και των ξεσπασμάτων. Η κύρια διαφορά είναι ότι η Kashe μπορεί να καταλάβει τι της λένε περισσότερο από ό, τι οι συνομήλικοι της, εξήγησε η Athwal στο Fox 11.

Οι εξετάσεις για τον καθορισμό του IQ είναι ένα σύνολο τυποποιημένων μικρότερων ή μεγαλύτερων τεστ που έχουν πρόσβαση στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Οι ψυχολόγοι διαχειρίζονται αυτά τα τεστ και αξιολογούν ένα άτομο σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων μαθηματικών, γλωσσικών δεξιοτήτων, μνήμης, χωρικής αντίληψης και άλλων ικανοτήτων.

Το άτομο με την υψηλότερη βαθμολογία IQ στον κόσμο είναι η Αμερικανίδα αρθρογράφος περιοδικών Marilyn vos Savant, που σήμερα είναι 74 ετών, σύμφωνα με το Guinness Book of Records. Έχει IQ 228.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr