REAL LIFE TRUE STORIES

Adhara Pérez Sánchez: Το 9χρονο κορίτσι που έχει υψηλότερο IQ από τον Albert Einstein και τον Stephen Hawking


The Jennettes

7 Ιουλίου 2021

Adhara Pérez Sánchez
Ένα 9χρονο κορίτσι από το Μεξικό δίνει ένα τέλος μια για πάντα στις στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, αποδεικνύοντας τις απίστευτες πνευματικές της ικανότητες. Η Adhara Pérez Sánchez έχει ήδη κάνει γνωστό το όνομα της στους ακαδημαϊκούς κύκλους σημειώνοντας το εντυπωσιακό IQ των 162 μονάδων. Σύμφωνα με το PEOPLE, αυτό το σκορ είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό του Albert Einstein και του Stephen Hawking, οι οποίοι είχαν IQ 160. 

Ένα 9χρονο κορίτσι από το Μεξικό δίνει ένα τέλος μια για πάντα στις στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, αποδεικνύοντας τις απίστευτες πνευματικές της ικανότητες. Η Adhara Pérez Sánchez έχει ήδη κάνει γνωστό το όνομα της στους ακαδημαϊκούς κύκλους σημειώνοντας το εντυπωσιακό IQ των 162 μονάδων. Σύμφωνα με το PEOPLE, αυτό το σκορ είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό του Albert Einstein και του Stephen Hawking, οι οποίοι είχαν IQ 160. 

Η Pérez έχει ήδη αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης δύο πτυχίων, ένα στη βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά και ένα στη μηχανική συστημάτων.

Μιλώντας στους Yucatan Times, η Pérez, που διαγνώστηκε με σύνδρομο Asperger, μια αναπτυξιακή διαταραχή που περιλαμβάνεται στο φάσμα του αυτισμού και μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, αποκάλυψε ότι την κορόιδευαν στο σχολείο. Πολλοί συμμαθητές της την αποκαλούσαν «φρικιό» και «περίεργη».

«Είδα ότι η Adhara έπαιζε σε ένα μικρό σπιτάκι στην αυλή του σχολείου και τα παιδιά την κλείδωσαν μέσα και άρχισαν να τη φωνάζουν «Φρικιό» και να χτυπούν το μικρό σπίτι. Έτσι είπα, ότι δεν θέλω να υποφέρει άλλο», είπε η μητέρα της, Nallely Sanchez. 

Η Sanchez αποκάλυψε ότι η κόρη της έπεσε σε μια «πολύ βαθιά» κατάθλιψη και παρόλο που ήταν μια έξυπνη νεαρή μαθήτρια, δεν ήθελε πλέον να πάει στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι η Pérez κοιμόταν στην τάξη και έδειχνε προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος. Έχοντας επίγνωση της ασυνήθιστης ευφυΐας του παιδιού στο σπίτι, η Sanchez συνειδητοποίησε ότι το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα δεν ήταν το κατάλληλο για την κόρη της και αναζήτησε μία λύση για την Pérez. Αυτό ήταν ένα σημαντικό σημείο καμπής για την οικογένεια καθώς τότε κατάφεραν να αναγνωρίσουν το εξαιρετικά υψηλό IQ του κοριτσιού και να αναζητήσουν ένα μαθησιακό περιβάλλον που προσαρμόζεται στις μοναδικές δεξιότητες της.

Ως αποτέλεσμα, η Pérez τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην ηλικία των 5 ετών, το γυμνάσιο στα 6 και το λύκειο στα 8. Σύμφωνα με την KNSD, παρακολουθεί επί του παρόντος το Universidad CNCI - ένα πανεπιστήμιο στο Μεξικό όπου σπουδάζει μηχανική συστημάτων και μαθηματικά . Ακόμη και εν μέσω των σπουδών της, το παιδί - θαύμα βρήκε το χρόνο να γράψει ένα βιβλίο για τις εμπειρίες του με έναν τίτλο που μεταφράζεται ως «Μην τα παρατάς», ενώ εμφανίστηκε στη λίστα του Forbes  με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του Μεξικό.

Έδωσε επίσης μια ομιλία σχετικά με τις μαύρες τρύπες σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού (IMAC) στην Τιχουάνα, όπου άλλα μικρά παιδιά εξεπλάγησαν ακούγοντας την να μιλά. «Είμαι έκπληκτη για το πώς μπορεί ένα μικρό κορίτσι να γνωρίζει πολύ περισσότερα από έναν ενήλικα; Έχει ήδη δύο σταδιοδρομίες στο κολέγιο», δήλωσε η Karen Alonso, μια νεαρή κοπέλα που παρακολούθησε την παρουσίαση. Η Pérez, που θέλει να ασχοληθεί με την αστροφυσική, ελπίζει να εργαστεί ως αστροναύτης στη NASA και να ταξιδέψει στο μέλλον στον Άρη. 

Η πανέξυπνη μικρή έχει ήδη δεχθεί πρόσκληση να σπουδάσει αστρονομία στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα αφού η ιστορία της τράβηξε την προσοχή του Προέδρου του Πανεπιστημίου Robert Robbins.

«Ήμουν ενθουσιασμένος όταν διάβασα για την απίστευτη ιστορία σας στο διαδίκτυο, ανακαλύπτοντας ότι η σχολή των ονείρων σας είναι το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Έχουμε πολλά εκπληκτικά προγράμματα διαστημικών επιστημών και θα έχετε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστείτε μαζί με τους κορυφαίους ειδικούς του κόσμου ... Έχετε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σας και ελπίζω να σας καλωσορίσω μια μέρα στην πανεπιστημιούπολη ως Wildcat», έγραψε ο Robbins σε ένα γράμμα στη Pérez. Η Pérez μαθαίνει τώρα Αγγλικά για να προετοιμαστεί για την μεγάλη αυτή ευκαιρία.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη ενός νέου έξυπνου βραχιολιού που θα  βοηθήσει τα αυτιστικά παιδιά. Σύμφωνα με την Vogue México, η συσκευή θα μπορεί να παρακολουθεί τα συναισθήματα των παιδιών με διαφορετικές ικανότητες, να προβλέπει και να αποτρέπει επιληπτικές κρίσεις και άλλες εκρήξεις. «Κάνω ένα βραχιόλι που μετρά τα συναισθήματα των παιδιών και έπειτα οι γονείς θα μπορούν να δουν τι συναίσθημα έχουν τα παιδιά τους ελέγχοντας ένα τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή», εξήγησε η νεαρή ιδιοφυΐα.

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr