REAL LIFE TRUE STORIES

«Φάρος ελπίδας»: 23χρονη γέννησε σε σταθμό του μετρό στο Κίεβο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2022

«Φάρος ελπίδας»: 23χρονη γέννησε σε σταθμό του μετρό στο Κίεβο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών
Η συγκινητική είδηση συμβολίζει τη ζωή στη σκιά και το σκοτάδι του πολέμου.

Λίγο πριν τις 8.30 το απόγευμα της Παρασκευής, μια 23χρονη γυναίκα γέννησε την κόρη της σε σταθμό του μετρό στο Κίεβο, όπου είχε βρει καταφύγιο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Η μικρή Mia ήρθε στον κόσμο με τη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονταν στο καταφύγιο μαζί με τη μητέρα της, και η γέννησή της χαρακτηρίστηκε ως "ένας φάρος ελπίδας". Και είναι αυτό ακριβώς.

Μέσα στο χάος που επικρατεί στη χώρα, η είδηση προκαλεί μόνο αισιοδοξία, γεννώντας την ελπίδα σε έναν τόπο που τα τελευταία 24ωρα ζει με τρόμο. Τις κραυγές της μητέρας που έφερε στον κόσμο την κόρη της, όσο κρυβόταν στο καταφύγιο, άκουσε η ουκρανική αστυνομία που έσπευσε να φτάσει στο σημείο για να βοηθήσει, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο αστυνομικός, Mykola Shlapak που βρέθηκε δίπλα στην ετοιμόγεννη μητέρα, είπε ότι τη βοήθησαν να γεννήσει το κοριτσάκι και κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε και τις δύο στο νοσοκομείο.

Η γέννηση της μικρής γνωστοποιήθηκε από την Πρόεδρο Διάσκεψης για τη Δημοκρατία σε Δράση, Hannah Hopko:

«Η Mia γεννήθηκε σε καταφύγιο αυτό το βράδυ σε δύσκολο περιβάλλον κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Κίεβο. Η μαμά της είναι χαρούμενη μετά από αυτόν τον δύσκολο τοκετό. Όταν ο Πούτιν σκοτώνει Ουκρανούς, καλούμε τις μητέρες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπερασπιζόμαστε τις ζωές και την ανθρωπιά».

Σε πολλά ξένα μέσα, η γέννηση της Mia περιγράφεται ως «θαύμα» που δίνει φως στο σκοτάδι και φέρνει πίσω τη ζωή που χάνεται τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία.

*Η φωτογραφία κυκλοφόρησε online με τη συγκατάθεση της μητέρας της, από την Hannah Hopko, πρόεδρο του Democracy in Action Conference.