UPDATE #NOW

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, τώρα


JTeam

24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, τώρα
Getty Images/picture alliance/Contributor
Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για την Ουκρανία με τη χώρα να βρίσκεται επίσημα σε κατάσταση πολέμου από το πρωί της Πέμπτης. Μόνο ο χρόνος θα δείξει σε ποιον βαθμό η κίνηση του Πούτιν θα επηρεάσει τις σελίδες της ιστορίας στο μέλλον. Προς το παρόν, άνθρωποι υποφέρουν και αυτά είναι όσα ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε.

Ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων δεν εξαλείφθηκε ποτέ και η πιο ισχυρή απόδειξη είναι η εφιαλτική εικόνα που επικρατεί από σήμερα στην Ουκρανία. Πέρα από τα αίτια, τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες, άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά, κινδυνεύουν και έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στη λίστα με τα θύματα αυτής της ανυπολόγιστης πολεμικής ανάφλεξης.

Λεπτό προς λεπτό, Ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες χάνουν τη ζωή τους και όσοι έχουν παιδιά, προετοιμάζονται για το χειρότερο. Παρόλο που όλοι μας νιώθουμε αβοήθητοι μπροστά σε γεωπολιτικά παιχνίδια, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε τον πληθυσμό που κινδυνεύει στη χώρα.

Όπως γράφει και η δημοσιογράφος, Jane Lytvynenko στο Twitter: «Οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει σε λίστα οργανισμούς που μπορούν να κάνουν δωρεές οι ξένες χώρες για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό και τους πολίτες της χώρας».

Αυτοί οι οργανισμοί είναι οι εξής:

Come Back Alive και Army SOS

Οι δύο οργανισμοί θα συγκεντρώσουν δωρεές για να αγοράσουν προμήθειες για τον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων πολεμοφοδίων και φαγητού.

Razom for Ukraine, Help for Ukraine, Sunflower of Peace και Revived Soldiers Ukraine

Οι τέσσερις αυτοί οργανισμοί θα αξιοποιήσουν τις δωρεές για να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία. Θα αγοράσουν είδη πρώτων βοηθειών, σακίδια με ιατρικοφαρμακευτικό εξοπλισμό και ό,τι κρίνεται απαραίτητο για τους τραυματίες του πολέμου.

The Kyiv Independent

Στην ειδική σελίδα που δημιούργησε ο Independent, μπορείτε να δωρίσετε στο Patreon των λογαριασμών GoFundMe, συνεισφέροντας ό,τι μπορείτε.

Nova Ukraine

Ο συγκεκριμένος οργανισμός κάνει μεγάλη προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του Heart2Heart, που παραλαμβάνει ειδικά πακέτα βοήθειας για τον πληθυσμό στη χώρα. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να δωρίσει ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφική τροφή, πάνες και φάρμακα.

Το Heart2Heart συγκεκριμένα έχει ανάγκη από παπούτσια και ρούχα για παιδιά όπως και ανάγκη για αναπηρικά αμαξίδια και είδη προσωπικής υγιεινής για τους τραυματισμένους στρατιώτες.

Hromada

O οργανισμός αυτός με έδρα το San Francisco, τρέχει μια φιλανθρωπική δράση που συγκεντρώνει είδη για τα παιδιά των οικογενειών που έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο της ανατολικής Ουκρανίας. Τα τελευταία 4 χρόνια, έχει στηρίξει αυτές τις οικογένειες, στέλνοντας από $50 σε κάθε παιδί ενώ παρέχει παράλληλα σχολικές υποτροφίες.

Μπορείτε να δωρίσετε κι εσείς το ποσό που επιθυμείτε μέσω Paypal.

Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού

Το έργο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στοχεύει να στήσει από την αρχή τις ζωές των ανθρώπων μετά τα συντρίμμια του πολέμου και να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις άμεσες επιπτώσεις του πολέμου.

Αναλαμβάνει από την αρχή το χτίσιμο όσων σπιτιών έχουν πληγεί και παρέχει παράλληλα υπηρεσίες ψυχικής βοήθειας αλλά και εκπαίδευση για την αποφυγή έκρηξης των αχρησιμοποίητων πυρομαχικών.