REAL LIFE TRUE STORIES

Η άγνωστη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού στις αρχές των 80s


JTeam

20 Οκτωβρίου 2023

Η άγνωστη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού στις αρχές των 80s
Το ημερολόγιο πηγαίνει 10 χρόνια πίσω. Σ’ ένα μικρό χωριό της Καρδίτσας, ένα κορίτσι ακούει από το ραδιόφωνο με αγωνία τον τελικό του Γουέμπλεϊ, τον αγώνα που ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το να κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ

Βρισκόμαστε στις αρχές του 1980. Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα και των υπόλοιπων μεγάλων ποδοσφαιριστών υποδέχονται στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την πανίσχυρη εθνική Ρουμανίας. Το ματς τελειώνει, οι 35.000 θεατές του, όμως, δεν φεύγουν από το γήπεδο. Σειρά τώρα ο αγώνας της νεοσύστατης γυναικείας ομάδας του Τριφυλλιού.

Το κοινό, ενώ ξαφνιάζεται στην αρχή, ενθουσιάζεται με τις ποδοσφαιρίστριες του Παναθηναϊκού και δεν σταματά να τα χειροκροτεί. Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα είναι και οι αποστολές των δύο ανδρικών ομάδων. Μετά τη λήξη του αγώνα, μάλιστα, ο προπονητής της εθνικής Ρουμανίας κατεβαίνει στον αγωνιστικό συγχαίρει την επιθετικό των πρασίνων, Άννα Κουτσοπούλου, για την εμφάνισή της και της δίνει συγχαρητήρια. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού είχε γίνει γνωστή στα πέρατα της Ευρώπης.

Το ημερολόγιο πηγαίνει 10 χρόνια πίσω. Σ’ ένα μικρό χωριό της Καρδίτσας, ένα κορίτσι ακούει από το ραδιόφωνο με αγωνία τον τελικό του Γουέμπλεϊ, τον αγώνα που ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το να κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ. Η Γιώτα Σουλιώτου αγαπάει το τριφύλλι αλλά το κυριότερο, αγαπά να παίζει ποδόσφαιρο με τα παιδιά του χωριού στην αλάνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen