REAL LIFE WHO

Βρικόλακες: μύθος ή αλήθεια


17 Ιουνίου 2013

Κάποιοι λένε ότι ο κόσμος θέλει να πιστεύει σε έναν ανύπαρκτο κόσμο.

Κι όμως η ιστορία των βρικολάκων έχει τις ρίζες του στον αρχαίο πολιτισμό. Πρόκειται για έναν θρύλο που ξεκίνησε από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Παλαιότερα η μορφή τους δεν είχε καμία σχέση με αυτή που έχει ο κόσμος σήμερα. Ήταν σώματα νεκρών τα οποία έβγαιναν από τάφους και έπαιρναν διάφορες μορφές. Σκοπός τους ήταν να ενοχλήσουν τους ζωντανούς και να τους ταράξουν. Τότε αλλά και μέχρι σήμερα είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το κακό.

Τρέφονται με αίμα, βασανίζοντας έτσι τους ζωντανούς. Έχουν κοφτερά δόντια και κόκκινα μάτια. Η όψη τους είναι αρκετά τρομακτική, λόγω της έντονης κακίας που εκφράζουν.

Οι μύθοι παλαιότερα για τους βρικόλακες ήταν αρκετοί. Υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων που περιγράφουν με σοκαριστικό τρόπο διάφορα ανατριχιαστικά γεγονότα που έζησαν. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που ο κόσμος έλεγε ότι ένας θάνατος κάποιου οφείλεται σε βρικόλακα.

Σήμερα η επιστήμη και οι ψυχολόγοι μπορούν να εξηγήσουν όλες αυτές τις αντιδράσεις και τα πιστεύω του κόσμου. Είναι πολλοί όμως εκείνοι που δεν τα πιστεύουν και μπορούν να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι έχουν δίκιο.

Αν τα δεδομένα τους έχουν ισχύ ή όχι κανείς δεν το ξέρει.

Επίσης αν είναι αλήθεια ή όχι κανείς δεν θα μάθει ποτέ.

Δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο φυσικά ωστόσο πριν κάποια χρόνια στη Βουλγαρία, Ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας ανακάλυψαν δυο ανθρώπινους σκελετούς που χρονολογούνται από το Μεσαίωνα. Το συγκλονιστικό είναι ότι στο μέρος του στήθους υπήρχαν ράβδοι σιδήρου. Σύμφωνα με το θρύλο λοιπόν, αυτός ήταν ένας τρόπος να εμποδίσουν τους νεκρούς να μεταμορφωθούν σε βρικόλακες. Φυσικά οι αρχαιολόγοι αρνήθηκαν την εκδοχή του λαού, χωρίς όμως να εξηγήσουν την αιτία ύπαρξης του σιδήρου. Τέτοιου είδους σκελετοί έχουν βρεθεί εκατοντάδες στο συγκεκριμένο μέρος και αλλού.

Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν στην επιστήμη ενώ κάποιοι άλλοι στους θρύλους και στα λόγια που έχουν ειπωθεί…